Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

* Σενάρια για «θερμό» Ιανουάριο. Συναγερμός της Αθήνας για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

* Οι τέσσερις φορές που «αγγίξαμε» το θερμό επεισόδιο το θυελλώδες 2018. Η «Κ» φέρνει στο φώς άγνωστες λεπτομέρειες από τα περιστατικά που λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε γενικευμένη κρίση στο Αιγαίο. 

* 1999-2019. Από το Ελσίνκι στην προσπάθεια Ερντογάν για αναθεώρηση της Λωζάνης. Το χρονικό αδιεξόδου στα ελληνοτουρκικά.

* Διαδηλώσεις με σεβασμό στον πολίτη. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις και τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς.

* Πώς θα διαμορφωθεί ο νέος  ΕΝΦΙΑ μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

* Διευθυντές φυλακών με «βαρύ» μητρώο. Στο φως έρευνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με υποθέσεις διαφθοράς σε σωφρονιστικά καταστήματα.

* Στο μικροσκόπιο επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι. Τα νέα στοιχεία και το DNA.

* Η μεγάλη δοκιμασία των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή.Δύο καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί μιλούν για την τύχη των αποδεκατισμένων χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής.

* Ζήτημα της Ελλάδος οι μουφτήδες. Η «Κ» αποκαλύπτει δύο αποφάσεις του ΣτΕ.

* Η ελληνική μάχη κατα του Αλτσχάιμερ. Τέσσερις ειδικοί παγκοσμίου φήμης μιλούν στην «Κ».

* Παραπομπή Τραμπ με… βαριά καρδιά. Η στρατηγική, οι φόβοι και τα διλήμματα των Δημοκρατικών στο δρόμο προς τις προεδρικές εκλογές του 2020.

* Δύσκολη η μετά Brexit εποχή για την Ευρώπη. Ανατροπή εσωτερικών ισορροπιών ενώ η Ουάσιγκτον έχει κηρύξει οικονομικό πόλεμο.

* Προσεχώς η πυξίδα θα δείχνει Ρωσία. H μετατόπιση του μαγνητικού Βορρά από τον Καναδά προς τη Σιβηρία προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.

* Ο «Χέωψ» αναζητεί κατοικήσιμους πλανήτες. Απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα για την αποστολή του δορυφόρου-τηλεσκοπίου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

* Δίκη Norman Atlantic. Τα λάθη της φόρτωσης του γκαράζ και το μοιραίο φορτηγό.

* «Είναι αξιοθαύμαστοι οι ονοποιοί μας, μπόρεσαν να πάνε μπροστά το ελληνικό κρασί». Στο Γεύμα με την «Κ», ο  Θεόδωρος Γεωργόπουλος, διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

* Με λίγα κλικ τα χαρτιά για τις εξετάσεις οδήγησης. Η τροποποίηση της διαδικασίας και η ανανέωση του ΚΟΚ.

* Βάλτε στο τραπέζι σας τους… εισβολείς της Μεσογείου. Σεφ, αλιείς και καταναλωτές στη μάχη κατά των ξενικών ειδών ψαριών.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην Κύπρο. Η χούντα της Αθήνας  δίνει το πρόσχημα στην Άγκυρα για την τουρκική εισβολή.