Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι». Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς στην «Κ» δεν αποκλείει την απαγόρευση στην κυκλοφορία για να ελεγχθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Επικουρική εμπλοκή και των Ενόπλων Δυνάμεων στα μέτρα.

* Το plan b της ΕΛΑΣ για την εποπτεία της καραντίνας και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης έξαρσης της εγκληματικότητας.

* Ο αγώνας δρόμου των ανιχνευτών του ιού. Η “Κ” βρέθηκε στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΚΠΑ όπου ειδικοί γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πιστοποίηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

*Πάση θυσία το ΕΣΥ πρέπει να μείνει όρθιο- μήνυμα των γιατρών μέσω της “Κ” για τις ανάγκη στήριξης του συστήματος υγείας που βρίσκεται στα όρια αντοχής του . Ζητούν υπευθυνότητα και ευλαβική τήρηση των έκτακτων μέτρων από τους πολίτες.

*Θα χρειαστούν περίπου 12 μήνες για το εμβόλιο λέει στην “Κ” η δρ Τζουλιάνα Σοάρες Λιν της Κλινικής και Εκπαιδευτικής Μονάδας Πρόληψης Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

* Μειώσεις φόρων και εισφορών από την κυβέρνηση για την αποτροπή της ύφεσης και την στήριξη των πολιτών.

* Ζευγάρια σε δοκιμασία καραντίνας. Η “Κ” μίλησε με συντρόφους που πασχίζουν να κρατήσουν μακριά τον κορωνοϊό και τον …εκνευρισμό.

* Έλληνες απομονωμένοι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη μιλούν για τις δύσκολες ώρες κορωνοϊού στην ξενιτιά.

* Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Τι λένε 5 κορυφαίοι οικονομολόγοι για την επόμενη μέρα στην οικονομία . “Να πέσουν χρήματα από το ελικόπτερο” για να στηριχθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

* Μαθήματα εξ αποστάσεως μέσω… viber. H ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών και οι ελλείψεις του συστήματος.

* Λεπτές ισορροπίες Μαξίμου στο πεδίο της οικονομίας. Τα δύο σενάρια για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

*Καραντίνα και στο στρατηγείο – στο ερμητικά κλειστό Μαξίμου μία μικρή ομάδα συνεργατών του Πρωθυπουργού δίνει τη μάχη εναντίον της επιδημίας.

* Κράτη και ηγέτες υψηλού κινδύνου. Ο κορωνοϊός εξελίσσεται στο απόλυτο στρες τεστ για πολιτικές ηγεσίες και κοινωνικά συστήματα . Ο Μπόρις Τζόνσον , ο Ντόναλντ Τραμπ και η διπλωματία της μάσκας και των γαντιών από την Κίνα.

* Η επιστήμη κατά της συνωμοσιολογίας . Στο γεύμα με την “Κ” ο δημοσιογράφος για επιστημονικά θέματα στο BBC Ντάλας Κάμπελ.

* Καταφύγια με πισίνα προς πώληση. Η ελίτ του χρήματος ψάχνει μπούνκερ για να προστατευθεί από τον ιό.

* Μένουμε σπίτι με καθηλωτικές προβολές. Φροντίζουν για αυτό διαδικτυακές πλατφόρμες όπως Netflix και Cinobo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή