ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Στο «Κ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ» σήμερα ένα 24ωρο με τους ήρωες της διπλανής πόρτας

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas-2374699

Βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είτε πρόκειται για ασθένειες, αυτοκινητιστικά ή αεροπορικά δυστυχήματα, σεισμούς ή φωτιές. Είναι οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με την κρίση.  Αλλά τώρα δεν είναι μια ακόμα κρίση: είναι μια πρωτοφανής πανδημία που σκοτώνει.  Και φαίνεται με τη βοήθεια όλων, αλλά και με την εμπειρία, την ψυχραιμία και την καλή προετοιμασία τους οι άντρες και οι γυναίκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του γνωστού μας ΕΚΑΒ, τα καταφέρνουν πολύ καλά σε ιδιαίτερα απαιτητικούς καιρούς.

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas0

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas2

Το «Κ» βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ, μίλησε με την διοίκηση και τα στελέχη, αλλά κυρίως έδωσε το λόγο στους ανθρώπους που είναι κάθε μέρα και κάθε νύχτα εκεί έξω στους δρόμους, στην εμπροσθοφυλακή της εθνικής προσπάθειας: στους διασώστες, άντρες και γυναίκες, που με αυτήν την ευκαιρία συνειδητοποιούμε την πολύτιμη προσφορά τους.

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas4

Ακόμα….

"ΤΑΞΙΔΙΑ", αναζητούμε τα ίχνη του Μπετόβεν, μαθαίνουμε που θα πιούμε επιλεγμένους καφέδες στην Ελλάδα και ποια είναι τα πιο ψαγμένα στέκια του Ζάγκρεμπ

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas6
 

Ανατρέχουμε νοητά σε μια ανοιξιάτικη ανάβαση στον Όλυμπο, λίγο πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ακολουθούμε τον Ιάπωνα εικαστικό Sohei Nishino στην περιήγηση του στο Έβερεστ μέσα από την εγκατάσταση που έφτιαξε με 25.000 φωτογραφίες. 

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas8

Μετά τα Ζωνάρια του Στεφανιού και πριν από τα Λούκια των κορυφών, η θέα από τον Όλυμπο προς όλες τις κατευθύνσεις είναι υπέροχη.

sto-k-taxidia-simera-ena-24oro-me-toys-iroes-tis-diplanis-portas10

Λεπτομέρεια από το κολάζ με τίτλο "Mountain Lines, Everest" που έφτιαξε ο Nishino με φωτογραφίες από τις περιηγήσεις του επί 23 ημέρες στο Έβερεστ, κινούμενος σε υψόμετρο μεταξύ 2.860 μ. και 6.000 μ. 

Αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή.