ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Νέα συλλεκτική έκδοση: «Η καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο»

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio-2390112

Στο νέο βιβλίο του Γαστρονόμου «Η Καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο», που κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Αυγούστου με την «Καθημερινή», ο Αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους, Μοναχός Επιφάνιος Μυλοποταμινός, μας μυεί στην αγιορείτικη κουζίνα του καλοκαιριού μέσα από 30 συναρπαστικές συνταγές με θαλασσινά, λαχανικά, όσπρια, αλλά και ψάρια. Ένα παράθυρο στην υγιεινή, παραδοσιακή, μοναστική κουζίνα του Αυγούστου, τη σοφά μοιρασμένη μεταξύ νηστείας και κατάλυσης.

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio0

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio2

Αμιγώς εποχική, πληθωρική και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα, η κουζίνα του Αγίου Όρους κουβαλάει τη σοφία χιλιετιών, είναι παραδοσιακή, αλλά παράλληλα ανταποκρίνεται πλήρως στις διατροφικές επιταγές του σήμερα και στο περιβαλλοντικό αίτημα για βιωσιμότητα, εποχικότητα και τοπικότητα.

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio4

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio6

Το βιβλίο είναι μια σπαρταριστή συλλογή με καλοκαιρινά αγιορείτικα φαγητά, μια πρωτότυπη εργασία του Μοναχού Επιφάνιου, με την επιμέλεια της ομάδας του «Γαστρονόμου». Με τα απλά υλικά του καλοκαιριού, θα γευτούμε γεύσεις κοφτερές, ιδιάζουσες και συγχρόνως οικείες, με μια γλύκα, μια θέρμη που αγκαλιάζει.

«Βασικό χαρακτηριστικό της αγιορείτικης κουζίνας είναι το αργό μαγείρεμα. Υπάρχει το fast food, το slow food και το καλογερικό», εξηγεί ο γέρων Επιφάνιος. «Δεν υπάρχει άγχος, βιασύνη. Το καλό φαγητό θέλει τον χρόνο του.» 

nea-syllektiki-ekdosi-i-kalokairini-koyzina-toy-agioy-oroys-apo-ton-monacho-epifanio8

To βιβλίο «Η Καλοκαιρινή Κουζίνα του Αγίου Όρους από τον Μοναχό Επιφάνιο», κυκλοφορεί την Κυριακή 2 Αυγούστου με την «Καθημερινή».