ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

«ΚΑΠΑ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ», αυτή την Κυριακή, Τζόνι Ντεπ, ο έκπτωτος βασιλιάς του Χόλιγουντ

k_web_8978_kt

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ»: Τζόνι Ντεπ, ο έκπτωτος βασιλιάς του Χόλιγουντ

Άλλοτε περιζήτητος, πάντα ασυμβίβαστος και εναλλακτικός, ο Τζόνι Ντεπ υποστήριξε το προφίλ του πιο ιδιαίτερου σταρ της γενιάς του, μέχρι να αρχίσει να τσαλακώνει την εικόνα του μέσα από ιστορίες καταχρήσεων, κατασπατάλησης εκατομμυρίων και δικαστικών περιπετειών.

Διαβάστε πώς περιγράφουν έξι σημαντικές Ελληνίδες κεραμίστριες την ιδιαίτερη σχέση του δημιουργού με τον πηλό και πώς μέσα από το έργο και τις επιτυχίες τους αποτυπώνεται η επιστροφή αυτής της αρχέγονης τέχνης.

Δείτε επίσης ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Λάμπρου Ευταξία, η προσφορά του οποίου στον πολιτισμό αρχίζει σταδιακά να αναγνωρίζεται, και διαβάστε πώς εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι η διαχρονική σχέση αγάπης των κατοίκων της Αθήνας με τα θερινά σινεμά.

Τέλος, ρίχνουμε μια ματιά στο μεγάλο πείραμα που πραγματοποιείται στην Disney World της Φλόριντα, όπου οι μεγαλύτεροι σταρ του ΝΒΑ απομονώθηκαν σε μια «φούσκα» για να παίξουν μπάσκετ με ασφάλεια. 

Ακόμα…

«ΤΑΞΙΔΙΑ», η τέχνη μας ταξιδεύει στα νησιά

Έλληνες εικαστικοί της Διασποράς, έργα από χαρτοπολτό, βυζαντινά νανουρίσματα αλλά και Jeff Koons και Damien Hirst πρωταγωνιστούν στο πολιτιστικό μενού του καλοκαιριού.


Θάνος Τσίγκος, Το λιμάνι, 1959, ελαιογραφία σε μουσαμά, από την περιοδική έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου.


Κωνσταντίνος Ξενάκης, «La mer Grecque», ελαιογραφία σε μουσαμά, 2013. Η έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου εγκαινιάστηκε λίγες μόλις μέρες αφότου ο ιδεολογικός καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή, τον περασμένο Ιούνιο.


Γιάννης Γαΐτης, Άτιτλο, από την έκθεση «Paper» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο.


Έργο της Εύας Γιαννακοπούλου από την έκθεση «Εξ Αποστάσεως» στο Λαζαρέτο στην Ιθάκη.


Οι εικόνες του Νίκου Μάρκου που παρουσιάζονται στην Citronne Gallery στον Πόρο μαρτυρούν τις συνέπειες της ανθρώπινης απληστίας: αλλοίωση της φυσιογνωμίας του περιβάλλοντος, ρύπανση, καταστροφή.

Αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή