ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

«ΚΑΠΑ» / «ΤΑΞΙΔΙΑ», σήμερα με την Καθημερινή, η Βηρυτός που αγαπήσαμε, η Βηρυτός που δεν θα ξεχάσουμε

1608_kt

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ»: Η Βηρυτός που αγαπήσαμε, η Βηρυτός που δεν θα ξεχάσουμε

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μασσαβέτας έζησε για λίγους μήνες στη Βηρυτό, πολύ κοντά στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις. Στο cover story αυτής της εβδομάδας γράφει για την δοκιμαζόμενη πόλη, τις γειτονιές της, το ανθρωπολογικό και θρησκευτικό μωσαϊκό που την καθιστούν μια από τις πιο γοητευτικές στην ανατολική Μεσόγειο.

Το «Κ» επισκέπτεται τα παραδοσιακά παραθεριστικά θέρετρα της Αττικής που γνωρίζουν το φετινό «ιδιαίτερο» καλοκαίρι μεγάλες δόξες εξαιτίας της απροθυμίας πολλών Αθηναίων να ταξιδέψουν στα νησιά ή σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

Γραφείο στο Λονδίνο και ζωή στην Ελλάδα; Ακριβώς. Τρεις Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να εργάζονται για λογαριασμό βρετανικών επιχειρήσεων στην οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα χωρίς να διακινδυνεύσουν την εργασία (και τον μισθό τους) στο Λονδίνο.

Επίσης, το «Κ» κινείται στους ρυθμούς του ΤikTok και σκιαγραφεί το πορτρέτο του Κρίστοφερ Νόλαν, του σκηνοθέτη που άλλαξε το σινεμά πριν από 10 χρόνια και φέτος το καλοκαίρι προσπαθεί να το σώσει.

Ακόμα…

«ΤΑΞΙΔΙΑ»: Κάνουμε αστροπαρατήρηση στον αυγουστιάτικο νυχτερινό ουρανό και επιλέγουμε διαμονή κάτω από τα αστέρια

Ο Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης παρακολουθεί το ταξίδι το κομήτη Neowise στους ελληνικούς ουρανούς και αιχμαλωτίζει με τον φακό του το φωτεινό του αποτύπωμα. Μαθαίνουμε πού μπορούμε να κάνουμε αστροπαρατήρηση ως ερασιτέχνες αστρονόμοι στα νυχτερινά τοπία της Ελλάδας. Επίσης, για όσους θα ήθελαν να κοιμηθούν σε πολυτελείς σκηνές κάτω από τα αστέρια, η τάση του glamping έχει έρθει και στην Ελλάδα με ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής.


O Κωνσταντίνος Εμμανουλίδης φωτογραφίζει τον ναό της Δήμητρας στο Σαγκρί Νάξου με φόντο τον γαλαξία.


Η χαμηλή φωτορρύπανση στην περιοχή της Costa Navarino επιτρέπει τις βραδινές παρατηρήσεις του γαλαξία με την καθοδήγηση εξειδικευμένου οδηγού.


Στα Bubble Tents στη Χαλκιδική απολαμβάνεις τα αστέρια από το κρεβάτι σου.

Σήμερα με την Καθημερινή