Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!

Πιστεύετε ότι η ζαχαροπλαστική είναι δύσκολη; Μήπως σας αποθαρρύνουν οι συνταγές με πολλά υλικά; Σας αρέσουν τα γλυκά, αλλά διστάζετε να φτιάξετε κάτι καινούργιο, από φόβο ότι δεν θα σας βγει; Προτιμάτε να αγοράζετε έτοιμα κεράσματα γιατί σας λείπουν τα σκεύη και οι φόρμες; Αν ναι, τότε αυτό το τεύχος είναι για εσάς. Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει 42 συνταγές για εύκολα γλυκά που δεν έχουν πάνω από 5 υλικά. 

Το τεύχος χωρίζεται σε τέσσερα μεγάλα κεφάλαια:

Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!-1

Κρέμες και μους: Αρέσουν σε όλους, είναι εύκολες, σερβίρονται σε ατομική μερίδα ποτηριού -άρα δεν απαιτούν ιδιαίτερα σκεύη και τσέρκια που μπορεί να μην έχουμε στο σπίτι μας- και ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, είτε σε φιλική συνάντηση στο σπίτι είτε σε πιο γκλάμορους γιορτινά τραπεζώματα.


Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!-2

Σνακ: Εύκολες συνταγές που σκαρώνουμε από το τίποτα, για να ικανοποιήσουμε τις μικρές ξαφνικές υπογλυκαιμίες μας. Έχουν τη λογική του σνακ, δηλαδή έχουν μικρό ατομικό μέγεθος, μεταφέρονται εύκολα, οπότε μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας στην τσάντα, και διαθέτουν όλες τις αρετές του σπιτικού, υγιεινού γλυκού με καλά υλικά.


Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!-3

Μικρά κεράσματα: Απλές συνταγές, για να έχουμε πάντα γεμάτες τις φοντανιέρες μας. Είναι ωραία, νόστιμα, μικρά γλυκά για κάθε γούστο, ιδανικά για να κεράσουμε σε γιορτές και γενέθλια, όποτε περιμένουμε επισκέψεις ή όταν θέλουμε να κεράσουμε τους συναδέλφους στο γραφείο. Δείχνουν προσωπική φροντίδα και σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα των καλών υλικών.


Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!-4

Οικογενειακά γλυκά: Είναι γλυκά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, γλυκά που θα σερβίρετε σε κόσμο ή θα απολαύσετε κατά μόνας. Τι άλλο κοινό έχουν; Μα το ότι είναι πανεύκολα!

Αυτό το τεύχος καταρρίπτει το στερεότυπο ότι η ζαχαροπλαστική είναι δύσκολη και μας δίνει το κίνητρο να ασχοληθούμε με την γλυκιά πλευρά της κουζίνας χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς κίνδυνο αποτυχίας. Ιδανικό για αρχάριους αλλά και για όσους αγαπούν τα γλυκά και θέλουν να έχουν στη βιβλιοθήκη τους μια ωραία συλλογή από εύκολες, πεντανόστιμες συνταγές με απλά και καλά υλικά, με την υπογραφή του «εθνικού» ζαχαροπλάστη, Στέλιου Παρλιάρου.

Εύκολα γλυκά μέχρι 5 υλικά!-5

Οι Γλυκές Αλχημείες κυκλοφορούν με την «Καθημερινή της Κυριακής» στις 30/8

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή