Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη

Τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τούτη τὴν πατρίδα τὴν ἔχομεν ὅλοι μαζί, καὶ σοφοί κι ἀμαθεῖς, καὶ πλούσιοι καὶ φτωχοί, καὶ πολιτικοὶ καὶ στρατιωτικοί, καὶ οἱ πλέον μικρότεροι ἄνθρωποι.»

Λόγια ιστορικά και επίκαιρα όσο ποτέ.

Το χρονικό του βίου ενός μεγάλου πολεμιστή του ’21 ο οποίος καταγράφει με απλότητα και φιλαλήθεια τα συμβάντα που έζησε ο ίδιος στην ιστορική εποχή του ξεσηκωμού του Γένους. Μία πηγή ιστορίας και μνημείων του λόγου, υπόδειγμα λαϊκής γλώσσας, που μετέγραψε, επιμελήθηκε και σχολίασε ο ιστοριοδίφης, συγγραφέας και ιδρυτής των Γενικών Αρχείων του Κράτους Γιάννης Βλαχογιάννης (πρώτη έκδοση 1907, νέα έκδοση ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ» 2011).  

Δύο σκληρόδετοι τόμοι, σε μονοτονικό σύστημα, που συνοδεύονται από ηχητικό ντοκουμέντο ιστορικής αξίας: δύο μοναδικά, σπάνια CD με τη μουσική επένδυση του Νίκου Μαμαγκάκη και τις φωνές των Ηλία Βενέζη, Μάνου Κατράκη στο πρώτο και των Ευγένιου Σπαθάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Μαμαγκάκη στο δεύτερο.

«Είτε Θάνατος, Είτε Λευτεριά. Από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη». Προλογίζει ο Ηλίας Βενέζης, αφηγείται ο Μάνος Κατράκης. Mουσική επένδυση από τον Νίκο Μαμαγκάκη.

 

Αποσπάσματα από το 1o CD "Στρατηγού Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα" Εισαγωγή και σχόλια του ακαδημαϊκού Ηλία Βενέζη Διαβάζει Μάνος Κατράκης

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή