ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής (13.9.20)

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-13-9-20-561077194

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-13-9-200

– Διπλή κρίση με Ερντογαν και Προσφυγικό αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

– Διαμεσολαβητική προσπάθεια Μερκελ για αποκλιμάκωση της έντασης και επανέναρξη διερευνητικών επαφών. Οι νάρκες της Άγκυρας στο διάλογο . Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο.

– Εξοπλισμοί: άμεση ενίσχυση σε όλα τα μέτωπα. Τι ζητάει η Αθήνα ,τι προσφέρουν Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ΗΠΑ , Ολλανδία και Ισραήλ.

– Σε κατεύθυνση κυρώσεων κατά της Τουρκίας κινείται η ΕΕ. Δεν αφήνει άλλα περιθώρια η στάση Ερντογαν λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

– Φόβοι για νέες Μόριες σε άλλα νησιά.. Προχωράει η κλειστή δομή στην Λέσβο , δεν θα μεταφερθεί κανένας μετανάστης στην ενδοχώρα διαμηνύει η κυβέρνηση.

– Μόρια. Από το σχέδιο “Αγνοδίκη” και την καραντίνα στον εμπρησμό.

– Με το βλέμμα στο κρίσιμο εξάμηνο. Στον έλεγχο των επιπτώσεων της πανδημίας με στόχο την επανεκκίνηση το 2021 εστιάζει η κυβέρνηση.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-13-9-202

– Έτοιμο αρχές Οκτωβρίου το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας.

– Η “Αποπομπή” της Τουλουπάκη μέσω της ενοποίησης των εισαγγελιών Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος.

– Τα υπέρ και τα κατά του νομοσχεδίου για την εκτός σχεδίου δόμηση.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-13-9-204

– Ο κρίσιμος Οκτώβριος για τον Ιό .Το στοίχημα με τη μάσκα στα σχολεία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η καθαριότητα και το ολοήμερο.

– Κορωνοϊός. Η στρατηγική των τεστ και οι πολλές “εστίες”. Επιστήμονες μιλούν στην “Κ”.

– Στις πλατείες των “ μασκομάχων”. Καλέσματα στο διαδίκτυο, προτροπές για μη εμβολιασμούς και αλληλοκατηγορίες για ψηφοθηρία.

– Να ελέγξουμε την πανδημία πριν έρθει ο χειμώνας. Ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης στην ‘Κ”.Αναμένουμε 400 κρούσματα ημερησίως τον Νοέμβριο με κίνδυνο εκτίναξης στα 700 τον Δεκέμβριο.

– Ο ανασχηματισμός άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ.Ψάχνουν “που το πάει” ο Τσίπρας.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-13-9-206

– Τα τελευταία χαρτιά του Τραμπ. Στην οικονομία, στη δημόσια ασφάλεια και στο ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν οι ελπίδες του για ανατροπή των προγνωστικών.

– Λονδίνο -ΕΕ, σε οριακό σημείο οι διαπραγματεύσεις. Ο Τζόνσον απείλησε ξαφνικά με μονομερείς αλλαγές στο κείμενο του Brexit.

-Μάχη κατασκόπων για το εμβόλιο. Κίνα και Ρωσία εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την υποκλοπή στοιχείων από τις αμερικανικές έρευνες.

-”Είμαστε αμφίβια μεταξύ δύο κόσμων”. Στο γεύμα με την “Κ” ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Μεϊμάρης.

Η τεχνολογία χρειάζεται αρίστους, όχι κόμματα. Ο Λευτέρης Οικονόμου του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας στην “Κ”.

ΙΣΤΟΡΙΑ. Η επίσκεψη Καραμανλή στη Βόννη. Το ευρωπαϊκό “άνοιγμα” του 1975 για την σύσφιξη των σχέσεων με τη Δυτική Γερμανία.