ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis-561085330

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis0

* Διερευνητικές με σφραγίδα Μέρκελ και στο βάθος επίσκεψη Πομπέο.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis2

* Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας – Αγκυρας μέσω ΝΑΤΟ – Ενεργοποιείται 24ωρη γραμμή επικοινωνίας για την αποφυγή συγκρούσεων.

* Τα δέκα δώρα του Ερντογάν στην Ελλάδα. Τα μαθήματα που αποκόμισε το Πολεμικό Ναυτικό από τους δύο μήνες της κρίσης.

* Ο Τραμπ είναι πιο καλός φίλος της Ελλάδας. Ο συχνός συνομιλητής του Αμερικανού Προέδρου, καθηγητής κλασσικών σπουδών και στρατιωτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Βίκτορ Ντέιβιντ Χάνσον, μιλάει στην «Κ».

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis4

* Συναγερμός να μην γίνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τσουνάμι. Για 100.000 βουβά κρούσματα μιλούν οι επιστήμονες. Τελευταία μέτρα πριν από ένα νέο μίνι lockdown.

* Τεστ ταχείας ανίχνευσης στο οπλοστάσιο του ΕΟΔΥ. Αποτελέσματα σε 15-20 λεπτά.

* Μυστηριώδεις παρενέργειες της COVID-19 στον εγκέφαλο. Φλεγμονές, επεισόδια και ψυχώσεις προβληματίζουν τους ειδικούς.

* Μετά τις 12 πάμε… λόφο. Οι εναλλακτικές διαδρομές συναντήσεων και διασκέδασης των νέων μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis6

* Μαθήματα στην τάξη της φύσης. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές «ιχνηλατούν» τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς – Καινοτομίες, με τάξεις στην ύπαιθρο.

* Η επαγγελματική εκπαίδευση αλλάζει. Σύνδεση με την αγορά εργασίας, ίδρυση Πρότυπων Λυκείων και ειδικών σχολών κατάρτισης προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

* Νέο πεδίο «μάχης», η κλιματική αλλαγή. Τραμπ και Μπαιντεν συγκρούονται με φόντο τις καταστροφικές φωτιές στην Καλιφόρνια.

* Το κοινό μέτωπο κατά του Ιράν και οι αλλαγές στη Μέση Ανατολή. Συμφωνία Ισραήλ – Εμιράτων – Μπαχρέιν.

* Η τελευταία χρονιά της Αγκελα Μέρκελ και η διαδοχή της. Φαβορί και αουτσάιντερ στην κούρσα για την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

* Πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας σε ελληνικό έδαφος για την ανάπτυξη δικτύου 5G.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis8

* Η «εισβολή» στο περιβάλλον θα φέρει νέες πανδημίες. Η κορυφαία γενετίστρια Ίντιθ Χέρντ στην «Κ».

* Μια χαμένη ευκαιρία διαρκείας. Ελεύθεροι χώροι μένουν ανεκμετάλλευτοι επειδή δεν προχώρα η απαλλοτρίωσή τους παρότι δεσμεύονται από δήμους για χρόνια.

* Μια «αιολική τανάλια» έφερε τη νίκη στη Σαλαμίνα. Οι καιρικές συνθήκες της θρυλικής ναυμαχίας και τα σημερινά δεδομένα.

* Αναζητώντας ζωή στον πιο κοντινό μας πλανήτη. Όλα τα μάτια στην Αφροδίτη.

* Η Μεσόγειος είναι ο χώρος που μας ενώνει. Στο γεύμα με την «Κ» ο νέος διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Πατρίκ Κομουά.

diavaste-stin-kathimerini-tis-kyriakis10

* ΙΣΤΟΡΙΑ. «Άνοιγμα» Καραμανλή στα Βαλκάνια. Οι επισκέψεις του σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία σηματοδοτούν μια νέα πολιτική ύφεσης.