Η Georgina Grenville ως Μελίνα Μερκούρη στα νέα εξώφυλλα της Vogue

Η Georgina Grenville ως Μελίνα Μερκούρη στα νέα εξώφυλλα της Vogue

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώβριος 1920: Η Μελίνα Μερκούρη έρχεται στη ζωή για να επιβληθεί με την αυτοπεποίθηση, το ασυμβίβαστο πνεύμα και την έμφυτη θεατρικότητά της όχι μόνο ως ισχυρή προσωπικότητα, αλλά και με το στιλ της: έναν συνδυασμό αστικής κομψότητας, μποέμ χαλαρότητας και επαναστατικής έκφρασης.

Οκτώβριος 2020: Ακριβώς 100 χρόνια από τη γέννησή της και αφού το Υπουργείο Πολιτισμού χαρακτήρισε ολόκληρη τη χρονιά «Έτος Μελίνα Μερκούρη», η VogueGreece αποθεώνει το διαχρονικό στιλ μιας γυναίκας που άφησε το δικό της προσωπικό στίγμα στην τέχνη, την πολιτική και τη μόδα, με μια ανατρεπτική φωτογράφιση. Η ΝοτιοαφρικανήGeorginaGrenville, το θρυλικό μοντέλο των ‘90s και μούσα του TomFord, ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και φωτογραφήθηκε ως άλλη Μελίνα μπροστά από τον φακό του Διονύση Ανδριανόπουλου. Το στάιλινγκ, με την υπογραφή του Νικόλα Γεωργίου, υπογραμμίζει την ευαισθησία, τη λάμψη, την αγωνιστική φύση και το εκρηκτικό ταπεραμέντο της, με κάποια αυθεντικά κομμάτια της προσωπικής της γκαρνταρόμπας, όπως τα κοσμήματα που φορούσε στην ταινία «Φαίδρα» του Ζυλ Ντασέν.

Η Μελίνα ήταν μία από τις πολλές γυναίκες που δίδαξαν στον πλανήτη τι θα πει εμβληματικό στιλ. Γι’ αυτό και ολόκληρο το τεύχος της VogueGreece Οκτωβρίου, αντλεί έμπνευση από κάθε θηλυκή επαναστάτρια της τέχνης και της μόδας, που με την προσωπικότητά της έγραψε τη δική της ιστορία: ΚέιτΜός, Μαντόνα, Κατρίν Ντενέβ, ΦέιΝτάναγουεϊ κ.α. Στις σελίδες του νέου τεύχους, θα βρείτε μια αποκλειστική-απολαυστική συνέντευξη της θρυλικής CreativeDirector της αμερικανικής Vogue, GraceCoddington, η οποία μίλησε στη Θάλεια Καραφυλλίδου για τη μοναδική της καριέρα, τα μυστικά της επιτυχίας της και όσα καθόρισαν τη ζωή της. Ακόμα, ο NicolaFormichetti και ο LawRoach, υπεύθυνοι για τις εμφανίσεις  των μεγαλύτερων σταρ του πλανήτη, όπως η LadyGaga και η CelineDion, μιλούν στην Ελίνα Δημητριάδη για τα συστατικά του διαχρονικού στιλ, ενώ η KarenElson, η εμβληματική κοκκινομάλα και μούσα του StevenMeizel που έχει χαράξει στο μόντελινγκ μια πολύ ιδιαίτερη πορεία, συνομιλεί με τον Βλάση Κωστούρο με αφορμή την πρώτη της βιογραφία, στην οποία αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από τη ζωή και την καριέρα της. Τέλος, η CordeliaDeCastellane, καλλιτεχνική διευθύντρια των σειρών DiorMaison&Baby, ανοίγει στο περιοδικό το εντυπωσιακό της σπίτι στα βόρεια του Παρισιού, με τα σπάνια οικογενειακά κειμήλια και τις ιδιαίτερες ταπετσαρίες με παραδοσιακές γαλλικές παραστάσεις του 18ου αιώνα.

Μη χάσετε τη VogueGreece Οκτωβρίου, που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου μαζί με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή