Ένα τεύχος – βουτιά στη σοκολάτα!

Ένα τεύχος – βουτιά στη σοκολάτα!

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες σοκολατένιες συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου

Kαριόκα σε μέγεθος τούρτας; Mπακλαβάς με σοκολατένια καρυδόκρεμα; Πάστα φλόρα με σοκολάτα και καραμέλα; Ω, Θεέ της ζαχαροπλαστικής, γιατί μας δοκιμάζεις; Τι πρέπει να κάνουμε για να γνωρίσουμε τέτοιες θεϊκές απολαύσεις;

Ο Στέλιος Παρλιάρος επιστρέφει με ένα νέο τεύχος «Γλυκές Αλχημείες» εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη σοκολάτα. Σελίδα προς σελίδα εξερευνά τις πιο μύχιες επιθυμίες μας και τις εκπληρώνει με τη μορφή γλυκών που κολάζουν. 35 συγκλονιστικές συνταγές πλημμυρισμένες από σοκολάτα.

Εμπνέεται από τα περίφημα Gâteaux de voyage (γλυκά ταξιδιού) των Γάλλων και δημιουργεί μια σειρά από κέικ, μπισκότα και ψητά γλυκίσματα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και μπορούμε να πάρουμε μαζί μας σε μια εκδρομή, αλλά και στο γραφείο, σε μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ή σε μια βόλτα στο πάρκο. Κολατσιό εν κινήσει ή πικνίκ στο σαλόνι; Εσείς αποφασίζετε, πού και πώς θα τα απολαύσετε.

Πλάθει μικρά αμαρτωλά σοκολατάκια γεμάτα εντάσεις και γεύσεις, με υλικά όπως ξερά δαμάσκηνα, πετιμέζι, καβουρδισμένα αμύγδαλα, πορτοκάλι και ταχίνι και μας αποκαλύπτει την αγαπημένη του συνταγή για τρουφάκια, την πρώτη που έφτιαξε ποτέ, κάτι απίθανες μπουκιές από μαλακή γκανάς και παντεσπάνι, μεθυσμένες με ρούμι.

Στήνει ένα απίστευτο γευστικό ματς με αντιπάλους δύο υλικά εξίσου «δυνατά», τη σοκολάτα και την αλμυρή καραμέλα, τα οποία συνδυάζει σε γλυκά που θα μας μείνουν αξέχαστα.

Ξαναπιάνει γλυκά κλασικά και αγαπημένα, όπως η νουγκατίνα, η τούρτα σοκολατίνα, η καριόκα, ο εργολάβος και ο μπακλαβάς και μας τα συστήνει με τρόπο καινούργιο, διαφορετικό και απλώς… συγκλονιστικό! Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να φάει μια καριόκα σε εκδοχή τούρτας ή έναν μπακλαβά με σοκολατένια καρυδόκρεμα;

Γλυκά μοναδικά, τα περισσότερα από αυτά πανεύκολα, άλλα πιο σύνθετα, όλα όμως δοκιμασμένα και με αναλυτικές οδηγίες που θα μας κατευθύνουν σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Για αρχάριους στην κουζίνα αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πιο… ανεβασμένο επίπεδο.

 

Οι Γλυκές Αλχημείες Οκτωβρίου-Νοεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 18/10 μαζί με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή