Στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή: Η Νάουσα αγαπάει τα γκράφιτι, όχι τις μουτζούρες

Στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή: Η Νάουσα αγαπάει τα γκράφιτι, όχι τις μουτζούρες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος της Νάουσας ανέθεσε σε διακεκριμένους καλλιτέχνες του δρόμου να δημιουργήσουν εντυπωσιακά γκράφιτι σε τοίχους κτιρίων και δημόσιους χώρους της πόλης. Ο πατέρας της urban art, Κλάους Κλίνγκερ, βρέθηκε στην πόλη της βόρειας Ελλάδας μαζί με τη Σεσίλια Χερέρο Λαφίν από την Αργεντινή και άλλους τρεις Έλληνες καλλιτέχνες, τον Λάκη Μουρατίδη, τον Νίκο Κεχαγιά-Lopez και τον Γιώργο Κόφτη.

Εδώ και λίγες ημέρες τα εικαστικά τους έργα κοσμούν κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Νάουσας. Το «Κ» ήταν εκεί και παρακολούθησε ολόκληρη τη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό και οι ίδιοι οι πολίτες, κυρίως οι μαθητές τοπικών σχολείων.

Το σπουδαίο είναι ότι η πόλη γίνεται μέρος ενός μεγαλύτερου πολιτιστικού χάρτη. Το τοπικό συμμετέχει και συνδιαλέγεται με το παγκόσμιο, και όχι μόνο με έναν ψηφιακό αλλά με έναν πραγματικό, ζωντανό τρόπο, με καλλιτέχνες που επισκέπτονται, γεύονται, γνωρίζουν, επικοινωνούν και ζουν την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή