Ελλάδα – Γερμανία: Δρόμοι Ανάπτυξης

Ελλάδα – Γερμανία: Δρόμοι Ανάπτυξης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή ελληνογερμανική συμμαχία και οι νέες κοινές επενδύσεις.

Η Γερμανία αποτελεί επί μακρόν στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι κατά τη δεκαετία της κρίσης οι άμεσες ξένες επενδύσεις (Α.Ξ.Ε.) αυξήθηκαν από 11,5% σε 22%, καταλαμβάνοντας σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο Α.Ξ.Ε. στην ελληνική οικονομία. Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 162 επιχειρήσεις συνδεδεμένες με γερμανικά συμφέροντα, στο σύνολό τους μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΕΒΕ), οι οποίες υποστηρίζουν περί τις 29.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Με αφορμή την «ελληνογερμανική ημέρα για την οικονομία και τις επενδύσεις», την πρόσφατη ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η ειδική έκδοση της «Κ»  φωτίζει τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται ή αναζητούν ευκαιρίες οι γερμανικές εταιρείες, όπως και την ατζέντα των κορυφαίων γερμανικών εκθέσεων.

Στο αφιέρωμα της «Κ» ξεχωρίζει η πλούσια αρθρογραφία κορυφαίων παραγόντων της γερμανικής και ελληνικής αγοράς.

 

Αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή