Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

5' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ό,τι αγαπάμε στην Αθήνα σε ένα περιοδικό

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-1

Έξι Αθηναίοι προτείνουν κάποια μυστικά ή λιγότερο γνωστά σημεία της πόλης για πρώτο ραντεβού, για ψώνια, αλλά και βόλτες εκεί που ευνοείται το socialdistancing. 

Βολτάρουμε στο κέντρο και ανακαλύπτουμε νέες αφίξεις. Ξενοδοχεία, εργαστήρια κεραμικής, μαγαζιά για παγωτό, καφέ και barrestaurants, ό,τι φρέσκο αξίζει να επισκεφθούμε. 

Γνωρίζετε τι είναι οι 3rdwave φούρνοι; Η αρτοποιία στην Αθήνα είναι μια τέχνη που εξελίσσεται συνεχώς και πλέον υπάρχουν εξειδικευμένα “μπουτίκ” bakeries νέας γενιάς, που δεν μοιάζουν με τον κλασικό φούρνο της γειτονιάς. Ποια είναι τα νέα αρτοποιεία που χρησιμοποιούν διεθνείς τεχνικές, ποιοτικά άλευρα και πρώτες ύλες και ζυμώνουν με προζύμι; Διαβάστε για όσα προσφέρουν εξαιρετικά αρτοσκευάσματα μεγάλης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας. 

Ο Νίκος Βατόπουλος σχεδιάζει τρεις αστικές βόλτες σε αγαπημένες  γειτονιές του κέντρου. Δέκα σελίδες που θα σας καθοδηγήσουν ώστε να παρατηρήσετε αρχιτεκτονικά στολίδια και να δείτε με άλλα μάτια την Κυψέλη, το Θησείο και το Κουκάκι. 

Περάσαμε ένα πρωινό εκεί που φτιάχνεται ο αρχαίος κόσμος σήμερα. Στο Εργαστήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είδαμε πώς δημιουργούνται τα πιστά αντίγραφα των εκθεμάτων των μουσείων. Εσείς θα μπορούσατε να ξεχωρίσετε το αυθεντικό από το αντίγραφο;  

Ο Χρήστος Χωμενίδης κάνει μια διαφορετική ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ενόψει του εορτασμού από την Επανάσταση του 1821 και μαγεύεται, μεταξύ άλλων, από την περικεφαλαία του Γέρου του Μοριά. 

Τι νέο συμβαίνει στο παλιό παλάτι; Αυτοψία στις πρωτότυπες εκθέσεις για την επανάσταση και την απελευθέρωση, που περιλαμβάνουν από σπάνια κειμήλια μέχρι…manga στο πάντα γοητευτικό Μουσείο Πόλεως των Αθηνών. 

Κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας βγαίνουμε στις νέες πιάτσες: τέσσερις δρόμοι σκορπισμένοι στις γειτονιές του ευρύτερου κέντρου έχουν μετατραπεί σε ανεξάρτητους και πολυσύχναστους κόσμους και προτείνονται για βόλτες πρωί και βράδυ. 

Πειραιάς: το μεγάλο λιμάνι εκσυγχρονίζεται και αλλάζει χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του. Ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ για όσα προσφέρει αυτή η πόλη στους Πειραιώτες αλλά και σε κάθε λογής επισκέπτες. 

Φάκελος Τέχνη: Τελικά είναι η Αθήνα το «νέο Βερολίνο»; Μια μεγάλη έρευνα του GreeceIs για την εικαστική σκηνή της πόλης, η φήμη της οποίας ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή

 

Αφιέρωμα James Bond: Κακοί, γυναίκες, αυτοκίνητα, ταξίδια και γοητεία

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-2

Μέσα στα 58 χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη ταινία του James Bond, μόλις έξι ηθοποιοί υποδύθηκαν τον πιο διαχρονικό και εμβληματικό ανδρικό ήρωα στην ιστορία του κινηματογράφου. Καθένας από αυτούς είχε τα ελαττώματα και τις αρετές του και πάντως όλοι τους κληροδότησαν στον χαρακτήρα κάτι δικό τους, ώστε να γίνει ο Bond που ξέρουμε σήμερα.

Το MANCODE με αφορμή τα 4 χρόνια της έκδοσης του με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αφιερώνει το νέο του τεύχος στο κλασικό ανδρικό Icon, τον 007.

Ο αρχετυπικός ήρωας του Ian Fleming διαθέτει  όλα τα χαρακτηριστικά του Άγγλου τζέντλεμαν. Ατσαλάκωτος, ακόμη και μετά από μια έκρηξη βόμβας, φλεγματικός, ακόμη και αν έχασε όλα του τα χρήματα στο καζίνο, φιλόφρων και περιποιητικός με τις γυναίκες, τις οποίες κρατά σε απόσταση, πιστός στη φιλία, που βασίζεται στον κοινό αγώνα κατά του κακού, φορώντας ολοκαίνουργια κοστούμια που φαίνονται ήδη φορεμένα.

Ο  James Bond έχει σώσει τον κόσμο περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο ήρωα δράσης, κρατώντας στο ένα χέρι το Walther PPK και στο άλλο ένα Dry Martini. Και πάντα φορώντας ένα dinner jacket. Το κοινό χαρακτηριστικό των αντιπάλων του 007 είναι ότι στοχεύουν στην παγκόσμια κυριαρχία, γεγονός που τους διαφοροποιεί από τους κοινούς εγκληματίες και καθιστούν την αποστολή του πράκτορα να τους εξοντώσει κάτι σαν «a mission for all mankind».

Φιλόφρων και περιποιητικός, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στις κυρίες, τις βοηθά να βγάλουν ή να φορέσουν το παλτό τους, τους προτείνει την καλύτερη θέση στο εστιατόριο και τους προσφέρει λουλούδια, όπως γίνεται τακτικότατα με τη Μανιπένι. Όλες αυτές οι χειρονομίες, επειδή πραγματοποιούνται με φυσικότητα και όχι τυποποιημένα, αποτελούν τον ασφαλέστερο τρόπο έκφρασης των αισθημάτων του 007.

Η μουσική των φιλμ James Bond γράφει τη δική της ιστορία από τη δεκαετία του ’60. Κάθε ταινία μας αφήνει όχι μόνο μια νέα, σχεδόν εξωπραγματική ιστορία του πιο διάσημου πράκτορα που πέρασε ποτέ από τις οθόνες, αλλά και μια ηχητική κληρονομιά, που περιλαμβάνει μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της σύγχρονης μουσικής. Με την Billie Eilish να αποτελεί τα τελευταίο αστέρι που ηχογράφησε για μια ταινία Bond.

*Το νέο τεύχος του MANCODE κυκλοφορεί στα περίπτερα την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή.

 

Ελλάδα – Γερμανία: Δρόμοι Ανάπτυξης

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-3

Η ισχυρή ελληνογερμανική συμμαχία και οι νέες κοινές επενδύσεις.

Η Γερμανία αποτελεί επί μακρόν στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι κατά τη δεκαετία της κρίσης οι άμεσες ξένες επενδύσεις (Α.Ξ.Ε.) αυξήθηκαν από 11,5% σε 22%, καταλαμβάνοντας σήμερα το μεγαλύτερο μερίδιο Α.Ξ.Ε. στην ελληνική οικονομία. Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται 162 επιχειρήσεις συνδεδεμένες με γερμανικά συμφέροντα, στο σύνολό τους μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΕΒΕ), οι οποίες υποστηρίζουν περί τις 29.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Με αφορμή την «ελληνογερμανική ημέρα για την οικονομία και τις επενδύσεις», την πρόσφατη ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η ειδική έκδοση της «Κ»  φωτίζει τις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται ή αναζητούν ευκαιρίες οι γερμανικές εταιρείες, όπως και την ατζέντα των κορυφαίων γερμανικών εκθέσεων.

Στο αφιέρωμα της «Κ» ξεχωρίζει η πλούσια αρθρογραφία κορυφαίων παραγόντων της γερμανικής και ελληνικής αγοράς.

Αυτή την Κυριακή 1 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή

 

Ο Μπρους Σπρινγκστιν στο «Κ»!

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-4

Λίγες ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές και την κυκλοφορία των νέων του τραγουδιών, ο θρυλικός ρόκερ μιλάει για μουσική και πολιτική κι ελπίζει ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ξημερώσει μια νέα ημέρα για τη χώρα του.

Με αφορμή πάντα τις κρίσιμες εκλογές, σας παρουσιάζουμε 10 λόγους που κάνουν την εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ μια από τις πιο περιπλοκές (αλλά και πιο ενδιαφέρουσες) σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Διαβάστε την συνέντευξη της Κάπκα Κασάμποβα, συγγραφέα του συναρπαστικού μπεστ σελερ «Σύνορα» για το Τριεθνές Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, κι ελάτε να γνωρίσετε τον επενδυτή από το Τελ Αβιβ που θέλει να κάνει την Ομόνοια της μόδας.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί την 1η Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Ταξιδιώτες σε δύο τροχούς

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece is Athens, Mancode, Ελληνογερμανική Έκδοση, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-5

Από τον Ewan McGregor στους «δικούς μας» easy riders.

Επιλέγοντας δύο ηλεκτρικές Harley, ο ηθοποιός Ewan McGregor με τον συναδέλφό και κολλητό τους Charley Boorman πραγματοποίησαν το τρίτο επικό ταξίδι τους με μοτοσικλέτες για μια σειρά του AppleTV+. Μακριά από τη λάμψη του Χόλιγουντ, μιλήσαμε με μερικούς από τους Έλληνες easy riders που γυρίζουν τον κόσμο με vespa, γέρικες αλλά γοητευτικές BMW ή φτιαγμένες Honda, να μας διηγηθούν τις δικές τους περιπέτειες.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή