Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece Is Θεσσαλονίκη, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece Is Θεσσαλονίκη, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

2' 17" χρόνος ανάγνωσης

Greece Is Θεσσαλονίκη: Ένα συλλεκτικό περιοδικό με όσα αγαπάμε στην πόλη

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece Is Θεσσαλονίκη, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-1

Όταν η ζωή επιστρέψει στην κανονικότητα, θα περάσει πρώτα από την πόλη που ξέρει να ζει. 

Δυο Θεσσαλονικείς συγγραφείς εμπνέονται από το δεύτερο lockdown και μοιράζονται μαζί μας γλυκόπικρες ανθρώπινες ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι αληθινές.

Τι περιμένει η Θεσσαλονίκη; Από τη μεταμόρφωση της αγοράς Μοδιάνο μέχρι τις συνεχείς αναπλάσεις που θα βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων, τις νέες πιάτσες και όλα τα ωραία που πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον και θα την ανανεώσουν καθολικά, η πόλη σύντομα θα επιστρέψει πιο δυνατή. 

Πώς θα ήταν το ιδανικό τριήμερο στην πόλη; Προτείνουμε ένα πυκνό πρόγραμμα για όσους θέλουν να την γνωρίσουν από την αρχή. Κάνουμε κράτηση στα νέα ξενοδοχεία της, επισκεπτόμαστε τα σπουδαία τοπόσημα για γρήγορα μαθήματα ιστορίας, συναντάμε δημιουργούς στα εργαστήριά τους, κάνουμε στάσεις για καφέ, ποτό και βόλτες ανάμεσα σε υπεραιωνόβια ερείπια. Έξι Θεσσαλονικείς προτείνουν υπέροχα σημεία της για να την δούμε σαν ντόπιοι, μόλις αρθούν τα μέτρα. 

Συστηνόμαστε με την νέα γενιά οινοποιών του μακεδονικού αμπελώνα. Με κατεύθυνση στα ανατολικά εξερευνούμε την Καλαμαριά, κάνουμε ημερήσια εκδρομή στο Χορτιάτη, το βουνό που εντυπωσιάζει όλες οι εποχές, και αφιερώνουμε μερικές ώρες -που αποδεικνύονται συναρπαστικές- σε μια περιήγηση στο Δέλτα Αξιού. 

Greece Is Θεσσαλονίκη

Ένα περιοδικό χωρίς ημερομηνία λήξης, αφιερωμένο στην πόλη και τους ανθρώπους της.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

 

Περιοδικό «Κ»: 24 ώρες με τον Νίκο Χαρδαλιά

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece Is Θεσσαλονίκη, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-2

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» ακολουθούμε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά σε ένα εξωφρενικά απαιτητικό, λόγω Covid, εικοσιτετράωρο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του, την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους υπεύθυνους επιστήμονες μέχρι την τελευταία σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.

Σίγουρα η ιδέα να μη μας ξυπνάει το ξυπνητήρι, να μη χάνουμε τις ώρες μας στην κίνηση παραείναι γοητευτικές για να αναλογιστούμε την άλλη όψη του νομίσματος της τηλεργασίας. Όμως είναι η μετεξέλιξή μας σε Homo Domesticus αυτό που θα έπρεπε να ευχηθούμε για τον εαυτό μας την επόμενη μέρα της πανδημίας;

Και σε μια αποκλειστική συνέντευξη – έκπληξη η ποπ σταρ Κάιλι Μινόγκ μιλάει στο «Κ» για τις ελληνικές της διακοπές, για το τι σημαίνει να μένεις όρθιος στα δύσκολα και να βγάζεις καινούργιο χορευτικό δίσκο εν μέσω πανδημίας. 

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Ταξίδια: Γνωρίζουμε τον κόσμο από απόσταση

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Greece Is Θεσσαλονίκη, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-3

Μέχρι να μπορέσουμε να ζήσουμε τις επόμενες ταξιδιωτικές μας εμπειρίες, συλλέγουμε υποκατάστατα μέσα από ενδιαφέροντα φωτογραφικά λευκώματα, ενημερωτικά και μουσικά podcast και ραδιοφωνικές εκπομπές, ταξιδιωτικές εφαρμογές και πλατφόρμες, αλλά και κοινωνικά δίκτυα, τα οποία μας συντροφεύουν και μας εμπνέουν.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής