ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

* Ο Μάρτιος δεν είναι Νοέμβριος. Οι πέντε λόγοι που το δεύτερο lockdown είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

* Συνθήκες πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία. Εκτός μάχης 1500 γιατροί και νοσηλευτές.

* Εννέα μήνες στην πρώτη γραμμή. Ο φόβος ,η κόπωση και η αγωνία για την επόμενη μέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία. “Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας”.

* Έτσι έζησα 40 μερόνυχτα στη ΜΕΘ. Η δραματική περιγραφή ενός 45χρονου Έλληνα γιατρού στο εξωτερικό.

* Οι γκρίζες ζώνες των rapid tests . Έχουν μικρότερη ακρίβεια όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό.

* Μητέρα και γιος εθελοντές για το εμβόλιο. Συμμετείχαν στη δοκιμή της Moderna.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

* Αναζητώντας το “αντικλείδι” για όλους τους κορωνοϊούς. Μόνο η δημιουργία ενός “καθολικού εμβολίου” θα μας θωράκιζε από μελλοντικές μεταλλάξεις.

* Ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής υπέγραψαν Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα .Στα 6 μίλια από το Καστελόριζο μπορεί να κάνει έρευνες το Ορούτς Ρέις σύμφωνα με νέα NAVTEX της Άγκυρα που θα ισχύσει έως τις 29 Νοεμβρίου.

* Βέτο από το …1903 στις Βρυξέλλες. Εντείνεται η διαμάχη Σόφιας και Σκοπίων για την εθνική συνείδηση του επαναστάτη οπλαρχηγού Γκότσε Ντέτσεφ.

* Θα υπάρχει αυτόματο ραντεβού για το εμβόλιο. Ο Κυριακός Πιερρακάκης μιλάει στην “Κ”. Τουλάχιστον το 20% των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάπτυξης θα διατεθεί για ψηφιακά έργα υποδομής.

* Επανεκκίνηση της Οικονομίας με δεκαπέντε μεγάλα έργα. Θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

* Το περιβάλλον δεν είναι εμπόδιο για την πρόοδο. Στο “γεύμα με την Κ” ο Κώστας και η Λυδία Καρρά, ιδρυτές της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

* Τα κριτήρια για την εφεξής εκτός σχεδίου δόμηση. Οι τρεις ταχύτητες, τα τέσσερα στρέμματα , η κατάργηση των παρεκκλίσεων και η διετής προθεσμία.

* Ο μυστηριώδης διακινητής των Τούρκων. Οι έρευνες Λιμενικού και ΕΥΠ οδήγησαν στον αρχηγό του κυκλώματος.

* Νέα φλέβα στα μεταλλεία Λαυρίου. Δημιουργία γεωπάρκου με στόχο την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

* Γιάννης Μπουτάρης, 60 χρόνια τρύγος. Όσα εξομολογείται στην αυτοβιογραφία του . “Στο πρόγραμμα απεξάρτησης ανακάλυψα ποιος είμαι”

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

* Ο κόσμος του Μπαιντεν ,η κληρονομιά του Τραμπ. Θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ; Η πανδημία, πρώτο μεγάλο τεστ της επόμενης μέρας.

* “Σεισμός” 100 δισ. δολαρίων απειλεί την Τουρκία. Σε δεινή θέση ο Ερντoγάν προσπαθεί να αποφύγει την επερχόμενη χρηματοπιστωτική κρίση.

* ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.