Στο νέο τεύχος του «Κ» αυτή την Κυριακή: Ξενάγηση στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας

Στο νέο τεύχος του «Κ» αυτή την Κυριακή: Ξενάγηση στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ταναγραίες, ο κατακόκκινος κένταυρος, οι μυκηναϊκές πανοπλίες, τα φτερά των αγγέλων, τα βυζαντινά ενδύματα, έλαμπαν με τα ζωηρόχρωμα μοτίβα τους μπροστά στα μάτια μου. Αν ο θαυμασμός των ανθρώπων δίνει στα αντικείμενα ένα είδος αύρας, αυτή αναδίδεται ακόμα άθικτη στα κοστούμια λες και είμαστε στις 13 Αυγούστου του 2004.

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου μαζί με τους συνεργάτες του, τους έδινε τις τελευταίες φροντίδες προτού αναχωρήσουν για την μόνιμη πλέον θέση τους. Θα αποτελέσουν κεντρικό έκθεμα στο νέο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας που θα ανοίξει στον χώρο του Golden Hall όταν με το καλό το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Θα είναι αφιερωμένο στην συμβολή της Ελλάδας ως την διαχρονική δύναμη που σμίλεψε το ολυμπιακό ιδεώδες και θα απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Με ειδικές προβολές, εφαρμογές αιχμής, αναμνηστικά που έχουν έρθει από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών μας, γίνεται ένας ανάπλους στον χρόνο από τους μύθους που γέννησαν τους αγώνες μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Κινητήριος δύναμη για την δημιουργία του είναι η Lamda Development, η οποία θέλησε να τιμήσει την ιστορία των Αγώνων σε ένα κτίριο που συνδέθηκε με την διοργάνωση καθώς ήταν το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, ακριβώς δίπλα στο ΟΑΚΑ. Η εταιρεία άλλωστε ήταν εκείνη που μετέτρεψε το οικοδόμημα σε εμπορικό κέντρο μετά το 2004.

Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή