Το 2021 θα μαγειρεύουμε και θα απολαμβάνουμε παρέα!

Το 2021 θα μαγειρεύουμε και θα απολαμβάνουμε παρέα!

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζουμε τον χρόνο, παρέα με τους πιο δικούς μας ανθρώπους, τους πιο αγαπημένους, με την ελπίδα το 2021 να είναι πιο τυχερό, πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο.

Μπαίνουμε παρέα στην κουζίνα και ζυμώνουμε τη βασιλόπιτα του Γαστρονόμου που μοσχοβολά μανταρίνια και κάστανα αλλά πλάθουμε και γιορτινά ψωμιά από κάθε γωνιά της Ευρώπης και τα πλουμίζουμε με σύμβολα τύχης, αφθονίας και ευημερίας: ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα.

Ανοίγουμε τα αγαπημένα μας, ξεχασμένα επιτραπέζια παιχνίδια και ανάμεσά τους σερβίρουμε πιατέλες με τους πιο λαχταριστούς μεζέδες που εμπνεύστηκαν για τον Γαστρονόμο οι σεφ του περιοδικού, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά τσιμπολογώντας, κουβεντιάζοντας, γελώντας και παίζοντας.

Μεταμορφώνουμε τα πιο απλά πιάτα σε αναπάντεχες νοστιμιές με σπιτικά κοντιμέντα φτιαγμένα με τα χέρια μας.

Για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς τυλίγουμε ρολά με κάθε λογής κρέας, από μοσχάρι, κατσικάκι και χοιρινό μέχρι πάπια και όρνιθα, και φυλάμε τις συνταγές για τις Κυριακές ολόκληρης της χρονιάς.

Ξυπνάμε το πρώτο πρωινό του 2021 και το απολαμβάνουμε ολόκληρο στη ζεστασιά του σπιτιού μας με γλυκές και αλμυρές νοστιμιές στο brunch που ετοίμασε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Κυρίως όμως, παρά τις αναποδιές και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που ζήσαμε το 2020, δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μεγαλωμένοι μέσα στην κρίση, που τόλμησαν, πειραματίστηκαν, δούλεψαν και πάλεψαν με κάθε αντιξοότητα και κατάφεραν να παράξουν δράσεις και προϊόντα που αξίζουν την επιβράβευσή μας: είναι οι φετινοί νικητές στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 2020 και αξίζει να τους γνωρίσετε μαζί με τα προϊόντα και τις ιστορίες τους.

Το 2021 θα μαγειρεύουμε, θα τρώμε, θα απολαμβάνουμε παρέα!

Το τεύχος 177 του Γαστρονόμου, κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή