Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαστρονόμος: Το 2021 θα μαγειρεύουμε και θα απολαμβάνουμε παρέα!

Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-1

Αλλάζουμε τον χρόνο, παρέα με τους πιο δικούς μας ανθρώπους, τους πιο αγαπημένους, με την ελπίδα το 2021 να είναι πιο τυχερό, πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο.

Μπαίνουμε παρέα στην κουζίνα και ζυμώνουμε τη βασιλόπιτα του Γαστρονόμου που μοσχοβολά μανταρίνια και κάστανα αλλά πλάθουμε και γιορτινά ψωμιά από κάθε γωνιά της Ευρώπης και τα πλουμίζουμε με σύμβολα τύχης, αφθονίας και ευημερίας: ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα.

Ανοίγουμε τα αγαπημένα μας, ξεχασμένα επιτραπέζια παιχνίδια και ανάμεσά τους σερβίρουμε πιατέλες με τους πιο λαχταριστούς μεζέδες που εμπνεύστηκαν για τον Γαστρονόμο οι σεφ του περιοδικού, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά τσιμπολογώντας, κουβεντιάζοντας, γελώντας και παίζοντας.

Μεταμορφώνουμε τα πιο απλά πιάτα σε αναπάντεχες νοστιμιές με σπιτικά κοντιμέντα φτιαγμένα με τα χέρια μας.

Για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς τυλίγουμε ρολά με κάθε λογής κρέας, από μοσχάρι, κατσικάκι και χοιρινό μέχρι πάπια και όρνιθα, και φυλάμε τις συνταγές για τις Κυριακές ολόκληρης της χρονιάς.

Ξυπνάμε το πρώτο πρωινό του 2021 και το απολαμβάνουμε ολόκληρο στη ζεστασιά του σπιτιού μας με γλυκές και αλμυρές νοστιμιές στο brunch που ετοίμασε ο Στέλιος Παρλιάρος.

Κυρίως όμως, παρά τις αναποδιές και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που ζήσαμε το 2020, δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μεγαλωμένοι μέσα στην κρίση, που τόλμησαν, πειραματίστηκαν, δούλεψαν και πάλεψαν με κάθε αντιξοότητα και κατάφεραν να παράξουν δράσεις και προϊόντα που αξίζουν την επιβράβευσή μας: είναι οι φετινοί νικητές στα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου 2020 και αξίζει να τους γνωρίσετε μαζί με τα προϊόντα και τις ιστορίες τους.

Το 2021 θα μαγειρεύουμε, θα τρώμε, θα απολαμβάνουμε παρέα!

Το τεύχος 177 του Γαστρονόμου, κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: H «Καθημερινή» αποχαιρετά έναν Ευρωπαίο φίλο

Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-2

Η «Καθημερινή» τιμά τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν, τον καινοτόμο πολιτικό, τον διαχρονικό «εργάτη» της Ενωμένης Ευρώπης, τον φίλο της Ελλάδας, με μια ειδική και πλούσια εικονογραφημένη έκδοση, η οποία βασίζεται σε κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα από τη δεκαετία του 1960 και εντεύθεν.

Στην πρώτη ενότητα σκιαγραφείται ο πολιτικός Ντ’ Εστέν: παρουσιάζονται το καινούργιο που έφερε στη γαλλική πολιτική σκηνή τη δεκαετία του 1970, οπότε εξελέγη στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, και οι απόψεις του για το μέλλον της, όπως διατυπώθηκαν στο ομότιτλο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 1976.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στη καθοριστική συμβολή του στην προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τόσο κατά τη δεκαετία του 1980, όσο και κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

 Τον φιλέλληνα Ζισκάρ παρουσιάζει η τρίτη ενότητα. Η συμβολή του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, το ταξίδι στην Ελλάδα το 1975, τα ταξίδια στο Παρίσι του πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή και του προέδρου της Δημοκρατίας Κων. Τσάτσου, η υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ είναι μερικές από τις πτυχές της.

Στην εισαγωγή, φιλοξενούνται κείμενα του διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, και του Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γενικού γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Η συλλεκτική έκδοση “ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ’ ΕΣΤΕΝ” θα κυκλοφορήσει μαζί με την “Καθημερινή της Κυριακής” (απλή και πλήρης έκδοση) τα Χριστούγεννα 25/12/2020.

 

Περιοδικό «Κ»: Οι εικόνες μιας αξέχαστης χρονιάς

Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-3

Στιγμές μια χρονιάς που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Στιγμές μια χρονιάς που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Στιγμές μιας χρονιάς που ξεκίνησε ανέμελα και τελειώνει με την ελπίδα των εμβολίων που υπόσοχονται ότι θα μας απαλλάξουν από την οικουμενική δυστοπία της πανδημίας.

Καλά καταλάβατε: το «Κ» αφιερώνει το τελευταίο τεύχος του 2020 στις εικόνες της χρονιάς. Ξεκινώντας από τις πρώτες μέρες του χρόνου, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι τρομακτικές ειδήσεις από την Κίνα, και καταλήγοντας στον πρώτο εμβολιασμό, πριν από λίγες ημέρες, της 91χρονης Αγγλίδας Μάργκαρετ Κίναν. Στο ενδιάμεσο αποτυπώνονται όλα όσα ζήσαμε: ο πόνος, ο φόβος και η αγωνία, οι απορίες, ο εγκλεισμός. Η ζωή επίσης, υπό το πρίσμα πάντα του ιού, είτε επρόκειτο για ένα μπάνιο στη θάλασσα είτε για το πώς γιορτάσαμε το Πάσχα ή για τις αμερικανικές εκλογές. Σε όλες τις εικόνες αποτυπώνεται η αγωνιώδης προσπάθεια της ανθρωπότητας να προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει την πανδημία, να συνέλθει από το δυνατό αυτό χαστούκι που κλόνισε μια σειρά ψευδαισθήσεων και φανέρωσε με κυνισμό τις αδυναμίες μας. Αν διδαχτήκαμε κάτι από αυτό το σκληρό μάθημα και αν γίναμε τελικά πιο σοφοί και πιο δυνατοί, όπως διαλαλούν οι αισιόδοξοι, μένει να το δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το 2020 δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που θα κυκλοφορήσει μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής εκτάκτως ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου εικονογραφούμε το δύσκολο 2020. Με τα μάτια στραμμένα στο ελπιδοφόρο αύριο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Ταξίδια: Όλο δικό σας!

Χριστούγεννα με την “Κ”: Γαστρονόμος, Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, περιοδικό «Κ», Ταξίδια-4

Ετοιμάσαμε ένα τεύχος γεμάτο με φωτογραφίες και κείμενα αναγνωστών. Αναμνήσεις από μέρη που αγαπάμε και μας λείπουν, μικρά αλλά και μεγαλύτερα ταξίδια που μας βοήθησαν να αποδράσουμε νοερά αυτή τη δύσκολη χρονιά. Επιστρέφουμε, λοιπόν, σε ήρεμες πολύχρωμες αλλά πιο περιπετειώδεις γωνιές της Ευρώπης. Θυμόμαστε στιγμές από το ελληνικό καλοκαίρι, τις εκδρομές στη φύση και τη θέα από τις κορυφές των βουνών μας και εμπνεόμαστε από μακρινούς συναρπαστικούς τόπους που γνωρίσαμε για να οργανώσουμε τα επόμενα ταξίδια μας.

Κυκλοφορούν εκτάκτως την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή