Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: «Αθηναίοι από επιλογή», ένα νέο trend γεννιέται

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: «Αθηναίοι από επιλογή», ένα νέο trend γεννιέται

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από δέκα χρόνια καριέρας στον τομέα της τεχνολογίας στην Αμερική, ο Φινλανδός Erik Polus αποφάσισε ότι ήταν η στιγμή για μια αλλαγή. Η προϋπηρεσία του στην ανταγωνιστική αγορά του Σαν Φρανσίσκο και της Νέας Υόρκης τού επέτρεπε να επιλέξει μια θέση στελέχους όπου ήθελε. Και άραγε πού να επιλέξει να πάει; Μέχρι εκείνο το σημείο η Αθήνα δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη. Σήμερα ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα με την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην Beat (πρώην Taxi Beat).

«Σήμερα απολαμβάνω έναν τρόπο ζωής που δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να μου προσφέρει η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο. Η Αθήνα είναι υποτιμημένη πόλη. Δεν είναι ευρέως γνωστό το πόσο μπορεί κάποιος να απολαύσει εδώ τη φιλοξενία, τις συναναστροφές, τη διασκέδαση. Νομίζω ότι πρόλαβα την τάση. Εννοώ ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα ήδη αυτή τη στιγμή αναζητούν ικανά στελέχη από το εξωτερικό προκειμένου να τα φέρουν στην Αθήνα και να τα εντάξουν στο δυναμικό τους. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η πόλη δεν θα είναι πια η ίδια».

Έξι άνθρωποι από διαφορετικά σημεία του πλανήτη εξηγούν στο «Κ» γιατί επέλεξαν να ζήσουν στην ελληνική πρωτεύουσα και περιγράφουν τα πλεονεκτήματα που ανακάλυψαν συγκριτικά με τις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο, ειδικό τεύχος του «Κ» με 160 σελίδες, που κυκλοφορεί στις 3 Ιανουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή