Στο «Κ» της Κυριακής: Αποκλειστική ξενάγηση στη Νέα Εθνική Πινακοθήκη

Στο «Κ» της Κυριακής: Αποκλειστική ξενάγηση στη Νέα Εθνική Πινακοθήκη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στις 20 Μαρτίου θα πρέπει όλα να είναι έτοιμα, και θα είναι», μου λέει με αυτοπεποίθηση η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Περπατάμε στη νέα εποχή της Εθνικής Πινακοθήκης: σε δύο, σχεδόν μήνες από σήμερα, ανήμερα της εθνικής γιορτής θα δοθεί από εδώ το εναρκτήριο λάκτισμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων για το φετινό έτος – ορόσημο. «Ο στόχος είναι ρεαλιστικός χάρη στην πάρα πολλή δουλειά που έχει γίνει από τους συνεργάτες μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, την αρμόδια υπηρεσία και τους ανθρώπους της, τους ανθρώπους της Εθνικής Πινακοθήκης, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν αφανές μεν έργο, αλλά τεράστιο, γιατί ετοιμάζουν τα έργα που θα εκτεθούν…», υποστηρίζει η Λίνα Μενδώνη.

Για του λόγου το αληθές η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα με ενημερώνει ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα 1000 έργα που θα εκτεθούν στην έκθεση της μόνιμης συλλογής απεντομώνονται». Σκέφτομαι ότι μέχρι το 2013, το παλιό κτίριο μπορούσε να φιλοξενήσει λιγότερα από 400 έργα στην έκθεση της μόνιμης συλλογής κι αυτό είναι ένα μόνο ενδεικτικό νούμερο που αποτυπώνει το πέρασμα από την μία εποχή στην άλλη. Στη πραγματικότητα οι ωφέλιμοι χώροι υπερδιπλασιάζονται, το μουσείο αποκτά αίθουσα περιοδικών εκθέσεων σχεδόν 2000 τετραγωνικών μέτρων, αμφιθέατρο, αποθηκευτικούς χώρους για 10.000 έργα, δηλαδή μια μικρή επανάσταση. 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 24 Ιανουαρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή