ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

* Τα τρία σενάρια για τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας. Το άγνωστο παρασκήνιο και οι τέσσερις εποχές των διερευνητικών από την Άνοιξη του 2002 έως τον χειμώνα του 2020.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

* Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Συνέντευξη του Α. Σαμαρά στην «Κ». Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα.

*Αλλαγή πορείας για την Αμερική του Μπάιντεν. Έμφαση στη συμμαχία με Ευρώπη, σκληρή γραμμή κατά Ρωσίας, προτεραιότητα η ανάσχεση της Κίνας. Οι κρίσιμες 100 ημέρες.

* Τα διλήμματα και οι φόβοι του πολίτη Τραμπ. Τα οικονομικά του βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, ενώ κινδυνεύει με την παραπομπή για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

* Τζον Κυριακού. Ο πρώην πράκτορας της CIA μιλάει στην «Κ». Επί Τραμπ μου ζήτησαν 2 εκατομμύρια δολάρια για να μου απονείμουν χάρη.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

* Γράφουν στην «Κ» για τα στοιχήματα της επόμενης μέρα στις ΗΠΑ οι: Μάικλ Ρούμπιν, ειδικός αναλυτής του American Enterprise Institute -Μπιλ Ανθόλις, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Μαξ Χόφμαν, διευθυντής στο Center of American Progress-Έντουαρντ Λους, αρχισυντάκτης των FT.

* Οι μεταλλάξεις του ιού ίσως να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ετήσιο σαν το εμβόλιο της γρίπης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

* Επανεξετάζεται η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ εξαιτίας της πανδημίας. Στο τραπέζι «πάγωμα» αντικειμενικών αξιών.

* Ναι στη βάση εισαγωγής αλλά με ανακατανομή εισακτέων. Πρόταση-γέφυρα των πρυτάνεων στο υπουργείο παιδείας.

* Σοκ δασμών σε παραγγελίες από Βρετανία. Τα «τρικ» για την αποφυγή επιπλέον χρεώσεων.

* Και η σωτηρία εν τη ενώσει. Στο «Γεύμα με την Κ» η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Φαλή Βογιατζάκη.

* «Δεν ήξερα γιατί υπάρχω, δεν ήξερα ποια είμαι». Το ελληνικό Me Too. Μιλούν στην «Κ» θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ανοίγουν στόματα μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-5

* Η φωνή των «παιδιών της φωτιάς». Νέοι, επιζήσαντες της πυρκαγιάς στο Μάτι ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό να διασφαλισθεί η απονομή δικαιοσύνης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-6

* Νέες υποδομές για να μειωθούν οι ροές στον Έβρο. Μέτρα για πρόσφυγες και μετανάστες.

* Ιστορικό ορειβατικό κατόρθωμα. Για πρώτη φορά κατακτήθηκε μέσα στον χειμώνα η πιο φονική κορυφή του κόσμου, η θρυλική Κ2 των Ιμαλαΐων.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-7

ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η μεγάλη αποκάλυψη του Φεστιβάλ των Καννών του 1975, μία από τις 100 καλύτερες δημιουργίες του παγκόσμιου σινεμά.