Οι καλύτερές μας βόλτες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αγαπημένη στήλη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ γίνεται περιοδικό: 31 διαδρομές μέσα και έξω από την πόλη για άσκηση και ανάσες.

Το lockdown μας έκανε ένα απρόσμενο δώρο. Μας “ανάγκασε” να βγούμε στους δρόμους της πόλης. Δώσαμε ραντεβού σε πλατείες, ήπιαμε καφέ σε κιόσκια με θέα, μάθαμε τα πάρκα της γειτονιάς με τα ονόματά τους. Γνωρίσαμε τα βουνά που μας περιβάλλουν, αγναντέψαμε τη θέα στο λεκανοπέδιο, περπατήσαμε δίπλα στη θάλασσα.

Για δύο μήνες, καθόλη τη διάρκεια του δεύτερου εγκλεισμού, η Καθημερινή ανέλαβε να προτείνει στους αναγνώστες της βόλτες στις γειτονιές. Βάλαμε κάτω τους χάρτες, σαν να ετοιμαζόμασταν για ταξίδι, ξεσηκώσαμε τις γνώσεις μας αλλά και τις προτάσεις των ίδιων των αναγνωστών και παρουσιάζαμε καθημερινά έναν διαφορετικό περίπατο.

Ανεβήκαμε στην Πάρνηθα από δασικούς δρόμους αλλά και από ορειβατικά μονοπάτια, εξερευνήσαμε σπήλαια στον Υμηττό, λατομεία – μουσεία στην Πεντέλη, ακόμη και το άγνωστο στους πολλούς Ποικίλον Όρος. Ανακαλύψαμε μικρές οάσεις μέσα στην Αθήνα από το Πάρκο Τρίτση και το Πάρκο Συγγρού μέχρι τους αρχαίους λόφους της Πνύκας και των Μουσών. Εξερευνήσαμε τον γοητευτικό υγρότοπο της Βραυρώνας και τα μονοπάτια των παλιών μεταλλωρύχων στο Σούνιο και το Λαύριο. Είδαμε με άλλα μάτια τη Νέα Σμύρνη, τη Φιλοθέη, το Μετς… Το ίδιο κάναμε και στη Θεσσαλονίκη απολαμβάνοντας διαφορετικούς περιπάτους από την Άνω Πόλη και την Καλαμαριά έως τον υγρότοπο στο Καλοχώρι.

Ξανασυστηθήκαμε με την ίδια μας την πόλη!

Διαλέξαμε 31 από αυτές τις διαδρομές και τις ενώσαμε σε μία ειδική έκδοση που περιλαμβάνει χάρτες και χρήσιμα tips. Ακόμη, επτά δημιουργικοί άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους αγαπημένες βόλτες. Ανακαλύψαμε χρήσιμες ασκήσεις ώστε ο περίπατος να γίνει παράλληλα και άσκηση αλλά και εύχρηστα apps που μας λύνουν τα… πόδια.

Ένα είναι βέβαιο: Ακόμη κι αν ο κωδικός 6 στοίχειωσε τις συνειδήσεις μας, ο περίπατος στην ίδια μας την πόλη έγινε και θα παραμείνει τρόπος ζωής.

 

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή