Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Δημήτρης Χορν», «Τα Άπαντα της Σοκολάτας», περιοδικό «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Δημήτρης Χορν», «Τα Άπαντα της Σοκολάτας», περιοδικό «Κ»

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλοι Έλληνες Ηθοποιοί Θεάτρου – Δημήτρης Χορν

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Δημήτρης Χορν», «Τα Άπαντα της Σοκολάτας»,  περιοδικό «Κ»-1

«Ηθοποιός σημαίνει φως…». Μια φράση ταυτισμένη με τoν Δημήτρη Χορν, γιατί της έδωσε σάρκα και οστά με την καλλιτεχνική πορεία του και την ερμήνευσε μοναδικά με τη μελίρρυτη φωνή του, σε ένα τραγούδι που έχει γράψει ιστορία.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα σπλάχνα του θεάτρου, με πατέρα τον συγγραφέα Παντελή Χορν και νονά την Κυβέλη, πάτησε το σανίδι από την παιδική του ηλικία και εξελίχθηκε σε έναν πολύπλευρο ηθοποιό, που διέθετε το ταλέντο να παίζει όλα τα είδη του θεάτρου με μεγάλη ευκολία και να μεταπηδά με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία από την κωμωδία στο δράμα, από το μπουλβάρ στον Σαίξπηρ και από την επιθεώρηση στον Πιραντέλο.

Πλαστουργός καλλιτέχνης, με εξαιρετική υποκριτική ικανότητα και σπάνια φωνή, κρυστάλλινος, έλαμψε κάτω από τα φώτα της ράμπας, μαγεύοντας το κοινό και αγγίζοντας τις καρδιές, ακόμα και των πιο δύσκολων θεατών.

Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Δεν επιθύμησα στη ζωή μου να γίνω τίποτ’ άλλο, από ηθοποιός». Ως ηθοποιός ήταν συναρπαστικά γοητευτικός και είχε το χάρισμα να δίνει προεκτάσεις στους ρόλους του, να τους πλουταίνει, να τους πλαταίνει και να τους βαθαίνει, δημιουργώντας υποκριτικά διαμάντια που θα λάμπουν διαρκώς στον χρόνο.

Πολύπλευρη προσωπικότητα, ο Χορν πέρασε απ’ όλα τα στάδια της καλλιτεχνικής του ανησυχίας: ηθοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας, σκηνοθέτης γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού.

Εύστοχα, ο Σταμάτης Φασουλής θα πει για τον Χορν «Ο Τάκης μοσχοβολούσε θέατρο, ό,τι κι αν έλεγε. Ανέκδοτα, νούμερα, σκετς, παρλάτες. Η ίδια του η παρουσία ανάβλυζε μια μυρωδιά από τη ζωή του θεατρίνου. Μιλούσε και παρήλαυνε εμπρός του όλο το ελληνικό θέατρο, ένστολο και σημαιοφόρο, “εν χορδαίς και οργάνοις”».

Αυτή την Κυριακή 7/2 με την «Καθημερινή»

 

Γλυκές Αλχημείες: «Τα άπαντα της σοκολάτας», ένα βιβλίο που…εθίζει

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Δημήτρης Χορν», «Τα Άπαντα της Σοκολάτας»,  περιοδικό «Κ»-2

Τα 50 καλύτερα σοκολατένια γλυκά που όλοι θα θέλαμε να μάθουμε να φτιάχνουμε, από μπράουνι και σοκολατόπιτα μέχρι προφιτερόλ και τούρτα σεράνο, περιλαμβάνονται σε μια νέα ειδική συλλεκτική έκδοση με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου και του περιοδικού «Γλυκές Αλχημείες». Πρόκειται για μια ανθολογία με τα πιο λαχταριστά σοκολατογλυκά από σχεδόν κάθε ξεχωριστή κατηγορία της ζαχαροπλαστικής: κέικ, τούρτες, μους, κρέμες και κεράσματα. Γλυκά στα οποία η γεύση της σοκολάτας κυριαρχεί, είναι έντονη πληθωρική, βελούδινη, και η υφή της μεστή, κρεμώδης και σχεδόν υγρή, αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν decadent. Γλυκά τόσο απολαυστικά που… εθίζουν.

Ένα βιβλίο χορταστικό, που δεν θα σας αφήσει με την αίσθηση του ανικανοποίητου, με όλες τις κλασικές συνταγές σοκολάτας, από Black Forest και Sachertorte μέχρι Devil’s food cake, και μαζί με αυτές και άλλες λαχταριστές «ανώνυμες» δημιουργίες του μάγου της σοκολάτας, Στέλιου Παρλιάρου.

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

 

Περιοδικό «Κ»: Η τηλεόραση που άλλαξε τη ζωή μας

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: «Δημήτρης Χορν», «Τα Άπαντα της Σοκολάτας»,  περιοδικό «Κ»-3

Το νέο πολυσέλιδο, συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού «Κ» είναι θεματικό και το αφιερώνουμε σε μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους στην ιστορία της τηλεόρασης: αυτή που ζούμε μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια.

Mε σημείο αναφοράς το κύμα δημιουργίας που σαρώνει τις τηλεοπτικές παραγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και όχι μόνο, το αφιέρωμά μας καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που αφορά τόσο στις σειρές που αγαπήσαμε και έγραψαν ιστορία αλλά και στο «σήμερα» και στο «αύριο» της κουλτούρας του streaming που ήρθε για να μείνει.

Σκιαγραφούμε το πληθωρικό τηλεοπτικό τοπίο με τις διαρκώς αυξανόμενες πλατφόρμες, απευθυνόμαστε σε θεωρητικούς της επικοινωνίας, ζητάμε από κριτικούς σπουδαίων αμερικάνικων εντύπων την άποψη τους για το μέλλον, μπαίνουμε στο μυαλό του Τεντ Σαράντος του Netflix, ρωτάμε τον πρωθυπουργό και πολιτικούς αρχηγούς για τις αγαπημένες τους σειρές, απευθυνόμαστε σε γνωστούς ηθοποιούς για να μας αποκαλύψουν τον τηλεοπτικό χαρακτήρα που ζήλεψαν, παρακολουθούμε ξένες σειρές που γυρίζονται στην Ελλάδα.

Το νέο, μονοθεματικό «Κ» γιορτάζει την Τηλεόραση στην καλύτερη εποχή της.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή