Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Από την κλασική λεμονάδα στην τέλεια λεμονόπιτα

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Από την κλασική λεμονάδα στην τέλεια λεμονόπιτα

55" χρόνος ανάγνωσης

Τα λεμόνια είναι στην καλύτερή τους εποχή και οι σεφ του Γαστρονόμου εμπνέονται από την ευωδιά, την αψάδα και τους χίλιους δυο τρόπους για να τα αξιοποιήσουν σε λιχουδιές για το βάζο, σάλτσες και λαδολέμονα, λαχταριστά καθημερινά και κυριακάτικα πιάτα αλλά και σε εμβληματικά γλυκά.

Διαλέγουμε στη λαϊκή τα πιο φρέσκα, δροσερά, μυρωδάτα λεμόνια και φτιάχνουμε απολαυστική λεμονάδα που θα μας δροσίζει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, μαρμελάδα για το ψωμί και τα γλυκά, την πιο πυκνή και ευωδιαστή λεμονόκρεμα για τις τάρτες και τις lemon pies, τα πιο πρωτότυπα λαδολέμονα για τις σαλάτες και τα ψητά, την απόλυτη σούπα αυγολέμονο και υπέροχα γλυκίσματα όπως ένα διαφορετικό, πλούσιο λεμονοκέικ, μια διαφορετική τάρτα λεμόνι και λαχταριστά τρουφάκια με λεμόνι και λευκή σοκολάτα που θα εξαφανιστούν σε χρόνο μηυδέν.

Και απολαμβάνοντας μια γενναία μερίδα cheesecake με μαρμελάδα λεμόνι, διαβάζουμε τα πάντα για την ιστορία του κίτρινου ζουμερού καρπού και πώς έχει επηρεάσει την ποίηση, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο, την ιστορία, τη λαογραφία και τη γαστρονομία. Γιατί, όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάχνεις τις καλύτερες λεμονοσυνταγές!

Στον Γαστρονόμο, αυτή την Κυριακή 14/2 με την Καθημερινή!

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Από την κλασική λεμονάδα στην τέλεια λεμονόπιτα-1