Στο νέο τεύχος του «Κ»: Η συνεπιμέλεια που διχάζει – και στη μέση τα παιδιά

Στο νέο τεύχος του «Κ»: Η συνεπιμέλεια που διχάζει – και στη μέση τα παιδιά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνεπιμέλεια είναι η νομική ισότητα και των δύο γονέων, η δυνατότητά τους να έχουν άποψη και συμμετοχή στη ζωή του παιδιού τους», λέει ο Κώστας Καρακώστας, δικηγόρος, διαζευγμένος πατέρας ενός πεντάχρονου αγοριού.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι το παιδί μετά το διαζύγιο θα περνά τουλάχιστον το 30% του χρόνου του με τον κάθε γονέα. Δεν μοιράζει τον χρόνο ισόποσα, όπως ο Κ. Καρακώστας και άλλοι γονείς ζητούν, θεσμοθετεί όμως μια σημαντική αλλαγή.

Η προπαρασκευαστική επιτροπή έχει παραδώσει το πόρισμά της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πλέον, απομένει να περάσει το νομοσχέδιο από υπουργικό συμβούλιο και να έρθει προς ψήφιση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυοφορείται μια τέτοια μεταρρύθμιση στο Οικογενειακό Δίκαιο. Αντίστοιχη κινητικότητα είχε υπάρξει και επί της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς, όμως, να τελεσφορήσει.

Ενόψει της πολυαναμενόμενης νομοθετικής παρέμβασης διαζευγμένοι γονείς αλλά και ειδικοί επιστήμονες και παιδοψυχίατροι μιλούν στο «Κ» επιλέγουν «στρατόπεδο».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή