Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Ariane Labed, στη Vogue Greece Μαρτίου

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Ariane Labed, στη Vogue Greece Μαρτίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διάσημη Ελληνογαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ariane Labed, μια από τις πιο πρωτοποριακές και δημιουργικές καλλιτέχνιδες της εποχής μας, ποζάρει για τα εξώφυλλα του νέου τεύχους Μαρτίου της Vogue Greece μπροστά από τον φακό της Ελληνίδας top model, Ροζάννας Γεωργίου, σε μια ονειρική ιστορία μόδας με φόντο την παραδεισένια πλευρά της σύγχρονης Αθήνας.

Σε μια σπάνια εξομολόγηση στον Culture Editor του περιοδικού Βλάση Κωστούρο, η διάσημη καλλιτέχνιδα μιλά για τα νέα της επαγγελματικά σχέδια που υλοποίησε στο peak της πανδημίας, τη δημιουργική σχέση που έχει αναπτύξει με τον σύντροφό της, Γιώργο Λάνθιμο, το ξέσπασμα του ελληνικού ΜeΤoo, τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και τον λόγο που έχει αποφασίσει να μη γίνει μητέρα.

«Έχω αποφασίσει να μη γελάω με τα σεξιστικά αστεία που ακούω καθημε- ρινά και να μη νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ γιατί δεν έχω κάνει ακόμα παιδί. Προσωπικά, δεν θέλω να κάνω παιδιά, και αυτό είναι μια συνειδητή απόφαση ζωής, την οποία οι άλλοι περιμένουν πάντα να εξηγήσω. Γιατί; Είναι το σώμα μου, οι επιλογές μου και δεν έχω υποχρέωση να εξηγήσω σε κανέναν πώς θα διαχειριστώ τη ζωή μου. Παλιά, όταν έλεγα ότι θα γίνω σκηνοθέτις, όλοι γελούσαν. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον σε- ξισμό και τον ρατσισμό στο πετσί μας. Εγώ έχω αποφασίσει να μην αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Πρέπει να παίρνουμε θέση, με όποιο κόστος. Προτιμώ μια ειλικρινή συζήτηση παρά ένα δείπνο στο οποίο όλοι θα είναι ευγενικοί και σιωπηλοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη και δείτε τη φωτογράφιση στο νέο τεύχος Μαρτίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (28/2) με την Καθημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή