Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μαίρη Αρώνη, ΒΙΠΕΡ, περιοδικό «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μαίρη Αρώνη, ΒΙΠΕΡ, περιοδικό «Κ»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο περιοδικό «Κ» οι γυναίκες που μας εμπνέουν

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μαίρη Αρώνη, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ»-1

Το καινούργιο πολυσέλιδο, θεματικό και συλλεκτικό τεύχος του «Κ» είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Συνυπάρχουν με τις αποκλειστικές τους συνεντεύξεις η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις δύο γυναίκες που έσπασαν την αλυσίδα της σιωπής (και της ντροπής) στις χώρες τους: τη δημοσιογράφο του Fox Νews Γκρέτσεν Κάρλσον το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοφία Μπεκατώρου μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα. Συναντάμε μια συγγραφέα που δεν είδε ποτέ το φύλο της ως εμπόδιο για να λέει πάντα αυτό που πιστεύει και θεωρεί σωστό, τη Σενέμ και τη Χαντέ, δύο θαρραλέες φωνές από την Τουρκία που επέλεξαν να ζήσουν στην Ελλάδα, μια σημαντική Ελληνίδα ποιήτρια κι ένα ευοίωνο, χαρμόσυνο πλήθος επώνυμων και ανώνυμων γυναικών που μοιράζονται μαζί μας ιστορίες θάρρους, ανθεκτικότητας και δύναμης. Ιστορίες γυναικών που ίσως μέχρι χθες δεν γνωρίζαμε το όνομά τους, αλλά που μέσα από τις δυσκολίες και τις δικές τους μάχες παίρνουμε όλοι πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 7 Μαρτίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Μεγάλοι Έλληνες Ηθοποιοί Θεάτρου – Μαίρη Αρώνη

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μαίρη Αρώνη, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ»-2

Η Μαίρη Αρώνη με το ταλέντο, τη σκηνική γοητεία, τη χάρη και την κομψή θηλυκότητά της κέρδισε επάξια μια θέση στην πινακοθήκη των πρωταγωνιστριών του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στην πενηντάχρονη διαδρομή της γνώρισε πολλές επιτυχίες και έζησε πλείστες δημιουργικές στιγμές δίπλα σε κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Εκρηκτική, αρχοντική και κοκέτα. Αναδείχθηκε στο θεατρικό σανίδι και έλαμψε στη μεγάλη οθόνη. Στηριζόμενη στην οξύτατη θεατρική της αντίληψη και στην υψηλή καλλιέργειά της, κατάφερνε να «κεντάει» τους ρόλους που της ανέθεταν.

Ερμήνευσε με ευστροφία, γνώση και συναισθηματικό πλούτο εύθραυστες, δραματικές, καλοσυνάτες, αλλά και σκληρές, ηγετικές και δαιμόνιες ηρωίδες. 

Ελισάβετ στη Μαρία Στούαρτ του Σίλλερ, μπαλωματού στη Θαυμαστή μπαλωματού του Λόρκα, Σεραφίνα στο Τριαντάφυλλο στο στήθος του Τένεσι Ουίλιαμς, Έντα στην Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν. Αλλά και Στέλλα Βιολάντη, Μαντώ Μαυρογένους, Βασίλισσα Αμαλία, Μαντάμ Σουσού, Λυσιστράτη και Πάστα Φλώρα στην ταινία Μια τρελλή τρελλή οικογένεια.

Δεν τυποποιήθηκε ποτέ. Κινούνταν με άνεση από το κωμικό και το γκροτέσκο μέχρι το δραματικό και το τραγικό. Γι’ αυτό και έγινε εξαιρετική δασκάλα για πολλά χρόνια στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Διέθετε, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σπύρο Ευαγγελάτο, «ανεπανάληπτη σκηνική παρουσία και με μοναδική μαστοριά έδινε ιδιαίτερο νόημα και χρώμα σε κάθε συλλαβή της κάθε λέξης».

Αυτή την Κυριακή 7/3 μαζί με την «Καθημερινή»

 

Τα αστυνομικά ΒΙΠΕΡ τώρα με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Κ»: Μαίρη Αρώνη, ΒΙΠΕΡ,  περιοδικό «Κ»-3

Λένε ότι ακόμη και οι πιο σκληροί τύποι θέλουν να νοιώθουν ότι κάποιος τούς αποζητάει, καθώς και τη φροντίδα μιας γυναίκας.

Κι εμένα με ζητούσαν ο στρατός, η αστυνομία της Πολιτείας και ένα σωρό άλλες αρχές. Και ακόμα υπήρχε μια κούκλα μ’ ένα μικρό κομψό πιστολάκι των 32 στο χεράκι της, που πέθαινε από την επιθυμία να με φροντίσει…

Ποιος είμαι εγώ; Μα ο Σελ Σκωτ, ο ανθρώπινος στόχος για κάθε πιστόλι στην Καλιφόρνια… 

Ο Ρίτσαρντ Πραίηδερ (Richard Scott Prather) είναι ο συγγραφέας της σειράς αστυνομικών βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Σελ Σκοτ, τα οποία πούλησαν πάνω από 40.000.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε το 1950 και το τελευταίο το 1987. Ο Πραίηδερ διετέλεσε δύο φορές μέλος του διοικητικού συμβουλίου της αμερικανικής Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου και το 1986 τιμήθηκε με το Private Eye Writers of America’s Life Achievement Award για τη συμβολή του στο αστυνομικό μυθιστόρημα.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 7 Μαρτίου με την Καθημερινή της Κυριακής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή