Μια Ελληνίδα στον «θρόνο» του γαλλικού αμπελώνα, στο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή

Μια Ελληνίδα στον «θρόνο» του γαλλικού αμπελώνα, στο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τι; Ένας Έλληνας στο Μεντόκ;». Με έκπληξη -και σίγουρα με δυσπιστία- υποδέχτηκε ο κόσμος του γαλλικού κρασιού την πώληση στον Ανδρέα Μεντζελόπουλο, το 1977, του ιστορικού Chateau Margaux στο φιλέτο των αμπελώνων του Μπορντό. Ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Felix Potin, ο Πατρινός που ήταν εγκατεστημένος στο Παρίσι πήρε τη μεγάλη απόφαση να αγοράσει «έναν εθνικό γαλλικό θησαυρό», όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Το έκανε μάλιστα σε μια περίοδο που η εμπορική του αξία είχε πάρει την κάτω βόλτα. Αμέσως εφάρμοσε ένα σχέδιο αναβάθμισης σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και σε μία πενταετία το Chateau ανέβηκε και πάλι στον χρυσό θρόνο του, μετά από εικοσαετία μετριότητας στην παραγωγή του. Δυστυχώς ο συμπατριώτης μας δεν πρόλαβε να χαρεί τον θρίαμβό του. «Έφυγε» γρήγορα από τη ζωή και η κόρη του Κορίνα κλήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά.

Η νεαρή όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά μεγαλούργησε. Δικαίως σήμερα θεωρείται η σπουδαιότερη «πρέσβης» της γαλλικής οινικής παράδοσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Κορίνας Μεντζελοπούλου στο νέο, πολυσέλιδο συλλεκτικό τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή