Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Επιχείρηση αποσωλήνωσης της πραγματικής οικονομίας από το Μέγαρο Μαξίμου. Ένα σχέδιο 18 μηνών επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα της αγοράς η οποία συντηρείται σε μεγάλο βαθμό από το δημόσιο καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Στόχος είναι να αποτραπούν λουκέτα επιχειρήσεων και να συγκρατηθούν οι απολύσεις όταν λήξουν τα μέτρα στήριξης που τέθηκαν σε εφαρμογή την περίοδο του lockdown.

Συνέντευξη στην «Κ» του συντονιστή του σχεδίου «Ελευθερία» Μάριου Θεμιστοκλέους. Έως τα τέλη Απριλίου 2,4 εκατομμύρια πολίτες – μεταξύ των οποίων και το σύνολο των κατοίκων 69 νησιών της χώρας- θα έχουνε εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση. Έως το τέλος Μαΐου θα υπάρχει στην κοινότητα ένα σημαντικό τείχος προστασίας κατά της νόσου αφού θα έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών αλλά και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Ύμνοι για την Ελλάδα από τους φοιτητές του πρώτου αγγλόφωνου προγράμματος σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής . Οι βόλτες σε τόπους-μνημεία διεθνούς ακτινοβολίας όπως η Ακρόπολη, οι άνθρωποι της γειτονίας, το γλυκό κλίμα της χώρας έχουν ενθουσιάσει τους 28 φοιτητές που σπουδάζουν Αρχαιολογία, Ιστορία και Λογοτεχνία της Αρχαίας Ελλάδος . Ανάμεσά τους φοιτητές από την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αλβανία και την Αίγυπτο.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος Μαρφίν. Νέα στοιχεία ικανά να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των εμπρηστών της Μαρφίν τον Μάιο του 2010 που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους της τράπεζας , έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία. Η αναψηλάφηση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε πέρσι την Άνοιξη όταν ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από στελέχη της Ασφάλειας Αττικής να επεξεργαστούν εκ νέου το προανακριτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες κλπ) αλλά και να αναζητήσουν επιπλέον στοιχεία με την προσδοκία να πετύχουν αυτό που δεν είχαν καταφέρει οι συνάδελφοί τους τα δέκα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Το new deal του Τζο Μπάιντεν. Στροφή στην κοινωνική δικαιοσύνη με ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 8ετίας- πέραν του 1,9 τρις ευρώ του πακέτου ανάκαμψης από τον κορωνοϊό. Με την νέα αυτή αλλαγή στρατηγικής που θυμίζει με τις μεταρρυθμίσεις Ρούζβελτ, Κένεντι και Τζόνσον ο Τζο Μπάιντεν επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τα κρατικά εργαλεία για την ενίσχυση των υποδομών της αμερικανικής οικονομίας αλλά και να επενδύσει σοβαρά και στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας .

Το βιβλίο λέγεται «600 μολύβια και 10 ποιήματα» και είναι η αυτοβιογραφία της 94χρονης σήμερα Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Πυρήνας της έκδοσης είναι η (εδώ και χρόνια εξαντλημένη) βιογραφία της που είχε εκδοθεί το 2006 ,εμπλουτισμένη όμως με νέες διηγήσεις, με δέκα ποιήματα και με σπάνιο φωτογραφικό υλικό. 192 σελίδες με την πορεία της επιφανούς βυζαντινολόγου και πρώτης γυναίκας πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, από τα παιδικά της χρόνια στο Βύρωνα έως την διεθνή καταξίωση της- όπως την αφηγήθηκε στη δημοσιογράφο Άννα Γριμάνη.  

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή