Κυριακή 11/4 στο περιοδικό «Ταξίδια»: «Κυνήγι» αρχαίων θησαυρών στην Αττική φύση

Κυριακή 11/4 στο περιοδικό «Ταξίδια»: «Κυνήγι» αρχαίων θησαυρών στην Αττική φύση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «Ταξίδια» της Καθημερινής αυτή την Κυριακή μας προτείνουν απολαυστικές εξορμήσεις σε υπέροχους αρχαιολογικούς χώρους.

Σε ποιο λόφο της Αττικής βρίσκεται το αρχαιότερο σωζόμενο θέατρο της Ελλάδας; Τι δουλειά είχαν η Ίσιδα και ο Όσιρις στη Νέα Μάκρη; Ποιος γνωρίζει ότι στον Ωρωπό μπορεί να δει από κοντά μια αυθεντική κλεψύδρα, το αρχαίο μνημειακό υδραυλικό ρολόι που λειτουργούσε όπως το αντίστοιχο της αρχαίας Αγοράς των Αθηνών; Τι σχέση έχει το μεταβυζαντινό εκκλησάκι της Μεσοσπορίτισσας με τους Ελευσίνιους μύθους; 

Κυριακή 11/4 στο περιοδικό «Ταξίδια»: «Κυνήγι» αρχαίων θησαυρών στην Αττική φύση-1
(Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ)

Τα «Ταξίδια» της Καθημερινής παρουσιάζουν επτά διαφορετικές βόλτες πολιτισμού στην άγνωστη Αττική που αγαπάμε: επισκέψεις σε οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, εμπλουτισμένες με φυσιολατρικές και άλλες εμπειρίες, αλλά και περιπετειώδεις εξορμήσεις που αφουγκράζονται την ιστορία, δημιουργώντας τα δικά τους νέα αφηγήματα. Αναζητούμε το σημείο από το οποίο ο Ξέρξης παρακολούθησε τον περσικό στόλο να κατατροπώνεται στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, συνδυάζουμε την παρατήρηση μεταναστευτικών πουλιών με την περιήγηση στο εκπληκτικό ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, φτάνουμε ως το Πλουτώνειο σπήλαιο από όπου η Περσεφόνη επέστρεψε στη γη μετά την παραμονή της στον Κάτω Κόσμο. Φωτογραφίζουμε άγριες ορχιδέες, ανεμώνες και ελίχρυσα, απολαμβάνουμε κυριακάτικους περιπάτους σε πυκνά πευκοδάση, εντοπίζουμε διαδρομές που οδηγούν σε παραλίες για λίγους. 

Κυριακή 11/4 στο περιοδικό «Ταξίδια»: «Κυνήγι» αρχαίων θησαυρών στην Αττική φύση-2
(Φωτογραφία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ)

Υποδεχόμαστε την άνοιξη, ανακαλύπτοντας την Αττική ξανά μέσα από επτά πλήρεις ημερήσιες εκδρομές, που ανοίγουν παράθυρα στη γνώση και την ιστορία. 

Αυτή την Κυριακή 11 Απριλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή