Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-1

* Σε αχαρτογράφητα νερά τουρισμός και αγορές

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-2

Διπλό στοίχημα για την κυβέρνηση και τη χώρα αποτελεί η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια της τουριστικής περιόδου και η επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς συνεχείς κρατικές «ενέσεις» ρευστότητας. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι από τον Ιούνιο η οικονομία θα μπει σε τροχιά ταχείας ανάκαμψης λόγω της βελτίωσης της διεθνούς εικόνας της χώρας, της μεγάλης αύξηση των ιδιωτικών καταθέσεων, της συνεχιζόμενης πολιτικής μείωσης φόρων, και της εισροής πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

* «Θα πάρει χρόνο η εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας»

Είναι σημαντικό οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους να αναλάβουν μία «βιώσιμη δέσμευση»- με την έννοια της συμμετοχής στις δαπάνες αίματος και χρήματος- ενάντια στους ακραίους ισλαμιστές» σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Ντέιβιντ Πετρέους πρόεδρος της KKR Global που υπηρέτησε 37 χρόνια σε θέσεις διοίκησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιρακ και τη Βοσνία.

* «Το λιβανιστήρι από την ΕΡΤ κάνει κακό στις κυβερνήσεις»

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-3

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων της Σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος μιλούν στην «Κ» για την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης της δημόσιας τηλεόρασης . Μια προσπάθεια που ,όπως λένε , στηρίζει η πλειονότητα των εργαζομένων οι οποίοι όμως εξακολουθούν να χωρίζονται σε «Νερίτες» και «Ερτοπενίτες».

* Επιστρέφουμε στην κανονικότητα λίγο μετά το καλοκαίρι

Μιλάει στην «Κ» ο Πίτερ Πιοτ , μια θρυλική μορφή της ιολογίας και εκ των επιστημόνων που ανακάλυψαν τον ιό του Ebola , επιστημονικός σύμβουλος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν .Εκτιμά « ότι τα εμβόλια θα μας παρέχουν προστασία για αρκετά χρόνια ,εκτός αν προκύψει κάποια πολύ δυσάρεστη παραλλαγή του ιού – περίπτωση κατά την οποία θα χρειαστούμε τα εμβόλια δεύτερης γενιάς» . Προειδοποιεί ακόμη ότι ο κόσμος οδεύει προς μια «εποχή των πανδημιών».

* Τη διέσυραν επειδή ήταν γυναίκα πλοίαρχος

Διαβάστε στην Καθημερινή της Κυριακής-4

Η Μάργουα Ελσελεντάρ βρισκόταν σε άλλο πλοίο από το «Ever Given» που έκλεισε την διώρυγα του Σουέζ. Κάποιοι ,όμως, έσπευσαν να διακινήσουν την ψευδή είδηση πως η 29χρονη πλοίαρχος ήταν στη γέφυρα του πλοίου που μπλόκαρε την πιο πολυσύχναστη διώρυγα του κόσμου. Τις επόμενες μέρες διαπίστωσε έκπληκτη ότι αυτή η θύελλα παραπληροφόρησης «χτύπησε» όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .Την αξιοσύνη της πολλοί ζήλεψαν και βάλθηκαν να την μειώσουν .

* Πώς γλιτώνουμε 280.000 επισκέψεις κάθε μέρα στα γκισέ

Μέσω της πλατφόρμας gov.gr η οποία συμπλήρωσε ένα χρόνο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές για τις οποίες θα απαιτούνταν επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες 23,5 εκατομμυρίων ωρών .Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν δραματικά ενόψει των νέων υπηρεσιών που θα προστεθούν το προσεχές διάστημα στην πλατφόρμα συμπεριλαμβανομένων της ψηφιακής ίδρυσης επιχείρησης ,του πλήρους ανοίγματος του κτηματολογίου και της ψηφιακής μεταβίβασης ακινήτων που ετοιμάζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης .

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή