Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ Deco»: Η νέα γενιά του ελληνικού ντιζάιν

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ Deco»: Η νέα γενιά του ελληνικού ντιζάιν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «Κ Deco» είναι ολόκληρο αφιερωμένο σε όσα μας κάνουν χαρούμενους στο σπίτι μας: στο ντιζάιν, στην ανανέωση των αγαπημένων μας χώρων, στα αντικείμενα που μας φτιάχνουν την διάθεση, στην αρχιτεκτονική. Επιλέξαμε για cover story τρεις ιστορίες έμπνευσης από την εμπροσθοφυλακή του ελληνικού ντιζάιν. Οι δημιουργοί πάντοτε αναζητούν τρόπους να διαφοροποιήσουν τη δουλειά τους, όμως τη νέα γενιά φαίνεται να την απασχολεί ουσιαστικά ο αντίκτυπος του έργου της στο περιβάλλον, ενώ εμπλέκει και τους τεχνίτες, διότι είναι αυτοί που κάνουν ένα προϊόν πιο «ανθρώπινο». Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, τρία στούντιο φτιάχνουν έπιπλα και αντικείμενα που ισορροπούν ανάμεσα στην τέχνη, στην αρχιτεκτονική και στον βιομηχανικό σχεδιασμό, και οι σχεδιαστές τους μας μιλούν για τη φιλοσοφία τους, τις σύγχρονες τάσεις και τις πηγές της έμπνευσής τους. 

Επίσης, με αφορμή το νέο, φιλόδοξο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων υψηλών προδιαγραφών που συνυπογράφουν στη λεωφόρο Συγγρού, ο Νικόλας Τραβασάρος από τους Divercity Architects και ο Edward Marchand των Bennetts Associates μοιράζονται σκέψεις για το αστικό τοπίο, τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και, φυσικά, την Αθήνα.

Επισκεπτόμαστε ένα διαμέρισμα που κυριολεκτικά αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της φοβερής, φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Η απόφαση της ιδιοκτήτριας, η ανιδιοτελής προσφορά των αρχιτεκτόνων. Και ταξιδεύουμε στην Ισπανία για να δούμε μια εκκλησία του 16ου αιώνα που μετατράπηκε από τον multimedia designer Tas Careaga Irazabal σε ένα σπίτι με άποψη, γεμάτο συναίσθημα.

Και, φυσικά, ξεφυλλίζουμε σελίδες γεμάτες ιδέες και προτάσεις για το σπίτι μας τώρα που η άνοιξη και ο καλός καιρός μας επιτρέπουν να δούμε τα πράγματα με λίγο πιο ανάλαφρη διάθεση.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή