Γραφεία με υπογραφή για την επόμενη ημέρα της Αθήνας, στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Γραφεία με υπογραφή για την επόμενη ημέρα της Αθήνας, στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λεωφόρος Συγγρού είναι εδώ και πολλά χρόνια η «επόμενη Κηφισίας» σε αναμονή. Από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και αργότερα, με την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο σημαντικός αυτός άξονας συγκεντρώνει τα βλέμματα επενδυτών ως μια εν δυνάμει χρυσή εφεδρεία του αθηναϊκού real estate.

Η ανέγερση του νέου μεγάλου κτιρίου σύγχρονων γραφείων των Dimand Real Estate και της Prodea Investments, στο ύψος της οδού Λαγουμιτζή και απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, δεν είναι μόνο καλά νέα για τη λεωφόρο Συγγρού αλλά και για την αρχιτεκτονική της πόλης. Το υπογράφουν δύο σημαντικά γραφεία με έδρα το Λονδίνο: οι Bennetts Associates και οι Divercity Architects. Θα αποτελείται από δύο κτίρια 8 ορόφων το καθένα, συνολικής επιφάνειας 15.600 τ.μ.

Με αφορμή το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ, ο Νικόλας Τραβασάρος από τους Divercity Architects και ο Edward Marchand των Bennetts Associates μοιράζονται σκέψεις για το αστικό τοπίο, τη βιώσιμη αρχιτεκτονική και, φυσικά, για την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή