Κυριακή 25/4 με την «Καθημερνή»: Μάρκος Μπότσαρης από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

Κυριακή 25/4 με την «Καθημερνή»: Μάρκος Μπότσαρης από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Επανάστασης, ο Μάρκος Μπότσαρης γεννήθηκε το 1890 στο Σούλι και πέθανε τον Αύγουστο του 1823, στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, όταν μια ομάδα Σουλιωτών επιτέθηκε στην εμπροσθοφυλακή των τουρκικών δυνάμεων που επέδραμαν στη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η συγκλονιστική κηδεία του στο Μεσολόγγι, οι πίνακες πολλών Ευρωπαίων ζωγράφων που αναπαριστούν τον θάνατό του κι εκείνος που απεικονίζει τον λόρδο Βύρωνα να ορκίζεται στον τάφο του, η ωδή που του αφιέρωσε ο Διονύσιος Σολωμός και τα ποιήματα φιλελλήνων γι’ αυτόν, αντανακλούν την εκτίμηση που υπήρχε στην ανδρεία και τις αρετές του ως προσωπικότητας.

Στο τεύχος των «Κλασσικών Εικονογραφημένων» που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή», σε πιστή αναπαραγωγή από το πρωτότυπο, ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει όλη τη διαδρομή του Μάρκου Μπότσαρη, από τα παιδικά του χρόνια στο Σούλι και τη φυγή στην Κέρκυρα, έως την επιστροφή στην Ήπειρο (1813), τα κατοπινά χρόνια και τη δράση του μετά την έναρξη της Επανάστασης.

Το τεύχος έντυσε με λόγο ο Βασίλης Ρώτας.

Αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή