Αγγελική Παπούλια στη Vogue: «Το να μεγαλώνεις ως γυναίκα στην Ελλάδα ήταν και είναι πολύ δύσκολο»

Αγγελική Παπούλια στη Vogue: «Το να μεγαλώνεις ως γυναίκα στην Ελλάδα ήταν και είναι πολύ δύσκολο»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αποκλειστική συνέντευξη της μούσας των ταινιών του Γιώργου Λάνθιμου φιλοξενεί η Vogue Greece Μαΐου. Η Αγγελική Παπούλια φωτογραφίζεται χωρίς ίχνος ρετούς και μιλάει στον Βλάση Κωστούρο σε μια «αφιλτράριστη» συνέντευξη για τη διαφορετική διαδρομή στην καριέρα της, την διεθνή της πορεία, το ξέσπασμα του ελληνικού MeToo και τον ανατρεπτικό της ρόλο στο νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου, «Ήπαρ», που προβάλλεται στο διαδικτυακό κανάλι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Μεγαλώνουμε με όλους αυτούς τους φοβερούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε. Ιδιαίτερα αν είσαι γυναίκα, το να μεγαλώνεις στην Ελλάδα ήταν και είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ προκαθορισμένα αυτά που πρέπει να κάνεις και δεν μιλάω απαραίτητα για τον γάμο ή τα παιδιά, αλλά για έναν καθωσπρεπισμό, μια λογική που σου επιβάλλει να συμμετέχεις στο σύνολο ως ακόλουθος, να ακούς χωρίς να αντιδράς, να αναπαράγεις το «επιτυχημένο» μοντέλο των χρημάτων και της καριέρας, να βρεις ένα ωραίο σπίτι, να, να, να… Εγώ, όταν έβλεπα ένα στερεότυπο, ποτέ δεν ήθελα να το αναπαράγω. Δεν χωρούσα σ’ ένα συγκεκριμένο σύστημα, γι’ αυτό πάντα έψαχνα ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί πράγματα όχι και τόσο αποδεκτά, να πάρουμε ρίσκα», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

*Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στη Vogue Greece Μαΐου, που κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (25/4) μαζί με την Καθημερινή. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή