Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 25/4: Η Regina King σε μια αρετουσάριστη φωτογράφιση στη Vogue Μάϊου

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»-1

Η Vogue Greece Μαΐου σπάει τα στερεότυπα μ’ ένα τεύχος εξολοκλήρου αρετουσάριστο. Για πρώτη φορά στην ιστορία ενός περιοδικού μόδας, παγκοσμίως, καμία από τις φωτογραφίες που θα δείτε στα editorials δεν έχει υποστεί την ελάχιστη επεξεργασία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αυτοπεποίθησης και αποδοχής του πραγματικού εαυτού μας. 

Μια γυναίκα που αγαπάει την αυθεντική πλευρά της ζωής, η Regina King, αποδέχτηκε την πρόσκληση – πρόκληση του περιοδικού να φωτογραφηθεί χωρίς ίχνος ρετούς για το cover story του τεύχους. Οσκαρική ηθοποιός και ανατρεπτική σκηνοθέτης, διαχρονικό fashion icon και ακτιβίστρια στον αγώνα της μαύρης κοινότητας για ίσα δικαιώματα, φωτογραφίζεται εντελώς φυσικά από τη νεαρή φωτογράφο Sonia Szóstak και μιλάει αποκλειστικά στην Ελίνα Δημητριάδη για τις μάχες της εναντίον του κατεστημένου στον κινηματογράφο, τα φετινά Όσκαρ, τον γυναικείο δυναμισμό και τις πιο πολύτιμες εμπειρίες της ζωής της.

Ακόμα, η θρυλική Diane von Furstenberg, ο καινοτόμος Daniel Roseberry του οίκου Schiaparelli και η αντισυμβατική Αγγελική Παπούλια σε αποκλειστικές συνεντεύξεις, μαζί με όλες τις νέες τάσεις για τη μόδα και την ομορφιά που μας προετοιμάζουν για το καλοκαίρι. 

*Μη χάσετε τη Vogue Greece Μαΐου, αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου, μαζί με την Καθημερινή. 

 

Κυριακή 25/4 με την «Καθημερνή»: Μάρκος Μπότσαρης από τα Κλασικά Εικονογραφημένα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»-2

Από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Επανάστασης, ο Μάρκος Μπότσαρης γεννήθηκε το 1890 στο Σούλι και πέθανε τον Αύγουστο του 1823, στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου, όταν μια ομάδα Σουλιωτών επιτέθηκε στην εμπροσθοφυλακή των τουρκικών δυνάμεων που επέδραμαν στη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η συγκλονιστική κηδεία του στο Μεσολόγγι, οι πίνακες πολλών Ευρωπαίων ζωγράφων που αναπαριστούν τον θάνατό του κι εκείνος που απεικονίζει τον λόρδο Βύρωνα να ορκίζεται στον τάφο του, η ωδή που του αφιέρωσε ο Διονύσιος Σολωμός και τα ποιήματα φιλελλήνων γι’ αυτόν, αντανακλούν την εκτίμηση που υπήρχε στην ανδρεία και τις αρετές του ως προσωπικότητας.

Στο τεύχος των «Κλασσικών Εικονογραφημένων» που κυκλοφορεί με την «Καθημερινή», σε πιστή αναπαραγωγή από το πρωτότυπο, ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει όλη τη διαδρομή του Μάρκου Μπότσαρη, από τα παιδικά του χρόνια στο Σούλι και τη φυγή στην Κέρκυρα, έως την επιστροφή στην Ήπειρο (1813), τα κατοπινά χρόνια και τη δράση του μετά την έναρξη της Επανάστασης.

Το τεύχος έντυσε με λόγο ο Βασίλης Ρώτας.

Αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή»

 

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Κ»: Φως σε μια παρεξηγημένη σεξουαλική ταυτότητα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»-3

Άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ από επιλογή. Ως ασεξουαλικοί –ή αces, από την αγγλική λέξη «asexuals»– προσδιορίζονται οι άνθρωποι που έχουν λίγη έως καμία επιθυμία για σεξουαλική επαφή. «Υπάρχουν όμως διαφορετικές εμπειρίες ασεξουαλικότητας, διαφορετικοί τρόποι να είναι κανείς ασεξουαλικός», εξηγεί στο «Κ» η δημοσιογράφος Άντζελα Τσεν, συγγραφέας του μπεστ σέλερ βιβλίου «Ace», στο οποίο συγκέντρωσε ιστορίες ασεξουαλικών ανθρώπων και φώτισε διαφορετικές πλευρές της ασεξουαλικότητας, μιας λιγότερος προβεβλημένης ταυτότητας που επιλέξαμε ως το cover story του νέου μας τεύχους.

Από το πένθος στην Ανάσταση, οι καμπάνες συνοδεύουν με τη μελωδία τους την ψυχή του ελληνικού Πάσχα. Το «Κ» επισκέφθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ένα από τα ελάχιστα εργαστήρια στην Ευρώπη που συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση αιώνων.

Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος προς τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναρωτιόμαστε: Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος αστροναύτης; Είναι τόσο απλό όσο φαίνεται ή ακόμη πιο δύσκολο; Μια γυναίκα αστροναύτης και ένας επιστήμονας μοιράζονται τα μυστικά μιας ελάχιστα αυτονόητης επαγγελματικής επιλογής.

Κι ένα καινούριο εξάωρο ντοκιμαντέρ φωτίζει τον ανεξάντλητο μύθο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και μας καλεί να προβληματιστούμε για το πώς αντιμετωπίζουμε τον νομπελίστα συγγραφέα στην εποχή του #metoo, εξήντα χρόνια από τον θάνατό του.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 25 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Αυτή την Κυριακή στο περιοδικό «Ταξίδια»: Δεν χορταίνουμε περιπέτεια!

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»-4

Την Κυριακή 25 Απριλίου τα «Ταξίδια» συναντούν τον Bear Grylls, τον τηλεοπτικό μετρ της περιπέτειας, σε μια αποκλειστική συνέντευξη. 

Πόσες προκλήσεις χωρούν σε 60 τηλεοπτικά λεπτά; Πόσο ευρηματικός πρέπει να υπάρξει κανείς για να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου, να διασχίσει παγωμένα ποτάμια, να σκαρφαλώσει πάνω σε σαθρά κοφτερά βράχια;  Ο Bear Grylls επιστρέφει στο National Geographic με τον νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς «Αποστολή Επιβίωσης με τον Bear Grylls» και μάς μιλά για όλα όσα θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες να εκτυλίσσονται μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας. Mας αποκαλύπτει το φετινό line-up των διάσημων καλεσμένων του και τους ακολουθούμε στις κόψεις των Δολομιτών και τα ηφαιστειακά εδάφη της Ισλανδίας, την έρημο της Γιούτα και τα αφιλόξενα τοπία της Σιέρα Νεβάδα. 

Από εκεί ταξιδεύουμε στη συνέχεια στη Γουατεμάλα και τον Αρκτικό Κύκλο, τον Ινδικό Ωκεανό και την Καραϊβική για να συναντήσουμε σύγχρονους τηλεοπτικούς εξερευνητές που δοκιμάζουν τα σωματικά και ψυχικά όριά τους σε δημοφιλείς παραγωγές. 

Την Κυριακή 25 Απριλίου με τα «Ταξίδια» της Καθημερινής. 

 

Κυριακή 25/4 με την «Καθημερινή»:  Οι 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», Κλασσικά Εικονογραφημένα «Μάρκος Μπότσαρης», περιοδικό «Κ», «Ταξίδια»-5

Σε μια δύσκολη για όλους χρονιά, οι επιχειρήσεις δεν έμειναν αλώβητες. Παρ’ όλα αυτά, και φέτος συνέχισαν να υπάρχουν επιχειρήσεις που στις αντίξοες αυτές συνθήκες εξακολούθησαν να πιστεύουν στους εργαζομένους τους και να εξασφαλίζουν γι’ αυτούς ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη, σεβασμό και ειλικρίνεια. Τις 25 καλύτερες από αυτές βράβευσε για 19η χρονιά η «Great Places to Work».

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 25 Απριλίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή