Ταξιδεύουμε στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας με το ηλεκτρικό Tesla Model 3

Ταξιδεύουμε στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας με το ηλεκτρικό Tesla Model 3

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σεπτέμβριο του 2019 η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028. Η απόφαση αυτή, μαζί με την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο κομμάτι των Μεταφορών, αποτελούν δύο σημαντικά κομμάτια του παζλ για τον «πράσινο» μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η έλευση της Tesla στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στην εταιρεία από το ελληνικό αγοραστικό κοινό ήταν άκρως εντυπωσιακή.

Μαζί με τις παραδόσεις αυτοκινήτων ξεκίνησε και η διαδικασία των δημοσιογραφικών δοκιμών, αρχής γενομένης από το Model 3, με το οποίο ταξιδεύουμε στη Δυτική Μακεδονία, εκεί όπου συντελείται μια κοσμογονική αλλαγή στο ενεργειακό μοντέλο της χώρας μας. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα οδοιπορικό αποκαλυπτικό για την απότομη μετάβαση που πραγματοποιείται στην περιοχή, αλλά και για το πόσο εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα ένα ταξίδι ανά την Ελλάδα πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

*Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι μας με το Tesla Model 3 στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας, στο τεύχος Μαΐου. Οι 4ΤΡΟΧΟΙ κυκλοφορούν κάθε μήνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Εκτάκτως σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή