Σήμερα με την Καθημερινή στο περιοδικό «Κ»: Αγκαλιάζουμε τα πολλά πρόσωπα της ελπίδας

Σήμερα με την Καθημερινή στο περιοδικό «Κ»: Αγκαλιάζουμε τα πολλά πρόσωπα της ελπίδας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανθρωπιά είναι το πιο σπουδαίο χάρισμα που κάνει τη διαφορά όταν οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον ζόφο αλλά και την ελπίδα· την τρισύλλαβη λέξη που κλείνει μέσα της έναν ολόκληρο κόσμο προσδοκιών. Εξ ου και το όνομα του Συλλόγου «Ελπίδα», που ξεκίνησε το 1990 χάρη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και μια ομάδα δυναμικών γυναικών. Άνοιξαν τον δρόμο για τη θεραπεία και την ίαση των παιδιών που έπασχαν από καρκίνο στη χώρα μας. Έως τότε, οι 300 οικογένειες που αντιμετώπιζαν κάθε χρόνο ένα τέτοιο πρόβλημα, για να έχουν πιθανότητες σωτηρίας, έπρεπε να συγκεντρώσουν 500.000 δολάρια ώστε το παιδί να ταξιδέψει στην Αμερική για να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αυτό το Πάσχα συναντάμε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της «Ελπίδας» και μας ξετυλίγει το νήμα μιας ιστορίας που εξελίχθηκε σε έργο ζωής.

Σε μια στιγμή που η αειφορία έχει βασική θέση στην παγκόσμια ατζέντα, οι Έλληνες αποδεικνυόμαστε οι χειρότεροι «food wasters» στην Ευρώπη. Γιατί; Τι πρέπει να αλλάξουμε; Μια συζήτηση με τη Βη Μπουγάνη, επικεφαλής της οργάνωσης Sustainable Food Movement in Greece. Αλήθεια, εσείς πόσο φαγητό πετάξατε σήμερα;

Η επιστροφή στην προ social distancing ζωή θα γίνει με μεγάλη χαρά. Η επιστροφή στα μη ελαστικά παντελόνια; Ίσως με όχι και τόσο μεγάλη χαρά. Ο κορωνοϊός άλλαξε τόσο πολλά στις ζωές των ανθρώπων – και για αρκετούς ακόμα και το σώμα τους. Διαβάστε πώς να βγείτε από την καραντίνα με το δεξί, κάνοντας θετικές σκέψεις για την εμφάνισή σας και αφήνοντας στο σπίτι την αυτοαμφισβήτηση και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Μπροστά στον μαζικό χαμό που προκάλεσε τον περσινό Μάρτιο το «Unorthodox», η συγκλονιστική μίνι σειρά του Netflix για τον καταπιεστικό τρόπο ζωής των γυναικών της χασιδικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, ήταν αναμενόμενο πως οι τηλεοπτικές περιπέτειες της «Οικογένειας Στίσελ» στην ίδια πλατφόρμα δεν θα κέρδιζαν αμέσως την προσοχή που τους αναλογούσαν, κι ας είχαν ως κοινό παρονομαστή τη Σίρα Χάας, την πρωταγωνίστρια του «Unorthodox». Αλλά μήπως οι Στίσελ αξίζουν την προσοχή μας;

Μη χάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή