Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί», «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί», «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συλλεκτικές μάσκες «έργα τέχνης»  που αγαπήσαμε επανακυκλοφορούν με την Καθημερινή της Κυριακής, εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί»,  «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»-1

Οι μάσκες «έργα τέχνης» που προσφέρει δώρο η Καθημερινή της Κυριακής σε συνεργασία με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη και την Watermasks, κυκλοφορούν ξανά!

Οι συλλεκτικές πάνινες μάσκες που αγαπήσαμε, φιλοτεχνημένες αφιλοκερδώς από επτά καταξιωμένους Έλληνες ζωγράφους (Διαμαντής Αϊδίνης, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Αντώνης Κυριακούλης, Νίκος Λαγός, Ιωάννα Ράλλη, Στέφανος Ρόκος, Μαρία Φιλοπούλου) έχουν στόχο να εξασφαλίσουν τη δωρεά χειρουργικών μασκών στις Δημόσιες Δομές Υγείας της νησιωτικής Ελλάδας.

Για κάθε μάσκα που θα βρείτε στην Καθημερινή, θα γίνει αντίστοιχα δωρεά χιλιάδων μασκών ατομικής προστασίας προς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους κατοίκους, σε δέκα μικρά νησιά της πατρίδας μας.

Τους επτά καλλιτέχνες επέλεξαν ο Στέφανος Νόλλας, δημιουργός της startup Watermasks που επικεντρώνει την δράση της στην νησιωτική Ελλάδα και στέκεται στο πλευρό των νησιωτών από το 2007 μέσα από την μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», μαζί με την Δάφνη Ζουμπουλάκη

Επιλέξτε το αγαπημένο σας συλλεκτικό σχέδιο και αποκτήστε τη δική σας ξεχωριστή μάσκα με την Καθημερινή της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή 30/04. Η κάθε μάσκα, ένα έργο τέχνης που μπορούμε να φορέσουμε!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και σας προσκαλούμε ξανά σε αυτή την αξιόλογη κοινωνική προσπάθεια. Τέχνη εν σμικρώ για καλό σκοπό!

Η Καθημερινή της Κυριακής με τις συλλεκτικές μάσκες, κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή

 

Το νέο τεύχος έρχεται! Εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή 30/4 με την «Καθημερινή»

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί»,  «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»-2

Στο τεύχος Μαΐου, οι 4ΤΡΟΧΟΙ ταξιδεύουν στα λιγνιτωρυχεία της Πτολεμαΐδας με το Tesla Model 3. Η αντίθεση του σεληνιακού τοπίου με τον high-tech εκπρόσωπο της νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μάς ταξιδεύει στο όχι μακρινό -carbon free- μέλλον. 

Αν οι 450 ίπποι του Tesla προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις, ποιος λάτρης της οδήγησης θα μπορούσε να αρνηθεί μία θέση πίσω από το τιμόνι των οδηγοκεντρικών Ford Puma ST και Toyota GR Yaris; Εμείς με τη σειρά μας τα απολαμβάνουμε σε αγαπημένες «Ακροπολικές» διαδρομές. 

Το εξηλεκτρισμένο μέλλον θα έρχεται ολοένα και πιο συχνά σε αντιπαράθεση με τις παραδοσιακές κατασκευές. Εν προκειμένω, το νέο VW Golf GTI συναντά το ίδιας ισχύος plug-in υβριδικό Cupra Leon. 

Εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου με την «Καθημερινή» 

 

Εκτάκτως Μ. Παρασκευή 30/4 με την «Καθημερινή»: Το Χάνι της Γραβιάς από τα Κλασσικά Εικονογραφημένα

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί»,  «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»-3

Ήταν 8 Μαΐου 1821 όταν ο Ομέρ Βρυώνης, επικεφαλής δύναμης 8.000 ανδρών που κατευθυνόταν προς την Πελοπόννησο για να καταπνίξει τις εστίες της Επανάστασης, πέρασε από το Χάνι της Γραβιάς. Προσδοκούσε ότι εκεί θα συναντούσε τους πιστούς σε αυτούς καπεταναίους της Ρούμελης, ώστε να ενισχύσουν το εκστρατευτικό του σώμα, βρήκε όμως απέναντί του τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και άλλους 119 άνδρες, αποφασισμένους να ανακόψουν την πορεία του.

Παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τους, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των κλεισμένων στο Χάνι, οι οποίοι τη νύχτα -αντιλαμβανόμενοι ότι οι Τούρκοι θα έφερναν κανόνια- κατάφεραν να διαφύγουν. Τελικός απολογισμός μιας από τις πλέον σημαντικές μάχες της Ελληνικής Επανάστασης: πάνω από 300 νεκροί Τούρκοι και μόλις 6 Έλληνες. Και ένας Ομέρ Βρυώνης που, απογοητευμένος, εγκατέλειψε το σχέδιο για κάθοδο στην Πελοπόννησο και οπισθοχώρησε στην Εύβοια.

Η δράση του Οδυσσέα Ανδρούτσου πριν από αυτή την ιστορική μάχη και κυρίως σε αυτήν παρουσιάζεται στο τεύχος των «Κλασικών Εικονογραφημένων» που έντυσαν με λόγο ο Βασίλης Ρώτας και ο Ν. Καστανάκης.

Εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου μαζί με την «Καθημερινή»

 

Εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή στο περιοδικό «Κ»: Αγκαλιάζουμε τα πολλά πρόσωπα της ελπίδας

Σήμερα με την «Καθημερινή»: Μια μάσκα έργο τέχνης, «4 Τροχοί»,  «το Χάνι της Γραβιάς», περιοδικό «Κ»-4

Η ανθρωπιά είναι το πιο σπουδαίο χάρισμα που κάνει τη διαφορά όταν οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον ζόφο αλλά και την ελπίδα· την τρισύλλαβη λέξη που κλείνει μέσα της έναν ολόκληρο κόσμο προσδοκιών. Εξ ου και το όνομα του Συλλόγου «Ελπίδα», που ξεκίνησε το 1990 χάρη στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και μια ομάδα δυναμικών γυναικών. Άνοιξαν τον δρόμο για τη θεραπεία και την ίαση των παιδιών που έπασχαν από καρκίνο στη χώρα μας. Έως τότε, οι 300 οικογένειες που αντιμετώπιζαν κάθε χρόνο ένα τέτοιο πρόβλημα, για να έχουν πιθανότητες σωτηρίας, έπρεπε να συγκεντρώσουν 500.000 δολάρια ώστε το παιδί να ταξιδέψει στην Αμερική για να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αυτό το Πάσχα συναντάμε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της «Ελπίδας» και μας ξετυλίγει το νήμα μιας ιστορίας που εξελίχθηκε σε έργο ζωής.

Σε μια στιγμή που η αειφορία έχει βασική θέση στην παγκόσμια ατζέντα, οι Έλληνες αποδεικνυόμαστε οι χειρότεροι «food wasters» στην Ευρώπη. Γιατί; Τι πρέπει να αλλάξουμε; Μια συζήτηση με τη Βη Μπουγάνη, επικεφαλής της οργάνωσης Sustainable Food Movement in Greece. Αλήθεια, εσείς πόσο φαγητό πετάξατε σήμερα;

Η επιστροφή στην προ social distancing ζωή θα γίνει με μεγάλη χαρά. Η επιστροφή στα μη ελαστικά παντελόνια; Ίσως με όχι και τόσο μεγάλη χαρά. Ο κορωνοϊός άλλαξε τόσο πολλά στις ζωές των ανθρώπων – και για αρκετούς ακόμα και το σώμα τους. Διαβάστε πώς να βγείτε από την καραντίνα με το δεξί, κάνοντας θετικές σκέψεις για την εμφάνισή σας και αφήνοντας στο σπίτι την αυτοαμφισβήτηση και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Μπροστά στον μαζικό χαμό που προκάλεσε τον περσινό Μάρτιο το «Unorthodox», η συγκλονιστική μίνι σειρά του Netflix για τον καταπιεστικό τρόπο ζωής των γυναικών της χασιδικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, ήταν αναμενόμενο πως οι τηλεοπτικές περιπέτειες της «Οικογένειας Στίσελ» στην ίδια πλατφόρμα δεν θα κέρδιζαν αμέσως την προσοχή που τους αναλογούσαν, κι ας είχαν ως κοινό παρονομαστή τη Σίρα Χάας, την πρωταγωνίστρια του «Unorthodox». Αλλά μήπως οι Στίσελ αξίζουν την προσοχή μας;

 

Κυκλοφορούν τη Μ. Παρασκευή 30 Απριλίου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή