Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Στον «Γαστρονόμο» Μαΐου μαγειρεύετε εσείς!

Κυριακή 9/5 με την «Καθημερινή»: Στον «Γαστρονόμο» Μαΐου μαγειρεύετε εσείς!

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φωτεινή σιχαίνεται τις πιπεριές αλλά έχει εμμονή με τα μανταρίνια, η Νικολέτα λατρεύει το σπανακόρυζο και αναμένει τακτικά και ταπεράκι με  λαχανοντολμάδες της μαμάς της, η Θάλεια έχει πάντα ταχίνι στο ντουλάπι, το αγαπημένο πιάτο του Άγγελου είναι το σούσι, η Αφροδίτη ανοίγει φύλλο πίτας της καθημερινές και ο Γιώργος κλέβει την πέτσα από το κατσικάκι.

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ανοίγουν το σπίτι τους στον Γαστρονόμο και μας υποδέχονται ακομπλεξάριστοι και χαλαροί στις κουζίνες που μαγειρεύουν, στον καναπέ που τρώνε, στην αυλή που ψήνουν.

Φοράνε ποδιές, ή και όχι, αθλητικά ή παντόφλες, έχουν high-end μίξερ αλλά και εμαγιέ γαβάθες, ψωνίζουν στο μπακάλικο και τη λαϊκή, φτιάχνουν λίστα για το σούπερ μάρκετ, βάζουν και βγάζουν τρόφιμα από το διαιτολόγιό τους, παραγγέλνουν βρώμικο, αγοράζουν βιολογικά μαρούλια, τρώνε μπροστά από τον υπολογιστή, τσιμπολογάνε το ψητό πριν το βγάλουν από τη σχάρα, τρώνε πολλά συχνά γεύματα ή ένα γεύμα μια κι έξω, είναι πιστοί vegan αλλά και φανατικοί κρεατοφάγοι, ψωνίζουν εποχικά αλλά και κατεψυγμένα και μας αποκαλύπτουν τα δικά τους μυστικά οικιακής οικονομίας.

Τρεις φοιτητές, μια μητέρα με τον γιο της, μία σινγκλ γυναίκα, μια οικογένεια μεταναστών, ένα ζευγάρι και μία τετραμελής οικογένεια ψωνίζουν, μαγειρεύουν, μάς κάνουν το τραπέζι και μας ανοίγουν ένα παράθυρο στην καθημερινότητά τους μέσα από το φαγητό τους. Είναι εσείς και εμείς!

Η ανθρωπογεωγραφία του καθημερινού φαγητού σε ένα τεύχος αφιερωμένο στην κουζίνα της διπλανής πόρτας!

Αυτή την Κυριακή 9 Μαΐου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή