Στον Γαστρονόμο Μαΐου: Τι τρώμε σήμερα; Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Μαΐου: Τι τρώμε σήμερα; Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα σε 12 σελίδες γεμάτες απλές, εύκολες καθημερινές συνταγές από τους σεφ του Γαστρονόμου.

Με την Άνοιξη να βασιλεύει στη φύση και στην κουζίνα, μαγειρεύουμε με εποχικά λαχανικά όπως είναι τα παντζάρια, τα οποία κάνουμε πέστο και σάλτσες για ζυμαρικά ή τα ανακατεύουμε με καρύδια και αμύγδαλα. Αρωματίζουμε με μάραθο τις γαρίδες κριθαράκι, τη ρεβιθοσαλάτα και τα μαυρομάτικα στον φούρνο. Φτιάχνουμε φακές με το τελευταίο σπανάκι της εποχής και κάνουμε τα φασόλια πίτα! Εμπλουτίζουμε το σπανακόρυζο με τρυφερό αρακά (ας είναι και κατεψυγμένος) και φέρνουμε τις ζουμερές φράουλες στα ανοιξιάτικα σαλατοφαγητά μας.

Φτιάχνουμε μαραθοκρεμμυδόπιτα και συνοδεύουμε τα ψητά παϊδάκια κοτόπουλου με σπαράγγια. Μιας και μιλάμε για κοτόπουλο, το έχετε δοκιμάσει φιλέτο στον φούρνο με μπεσαμέλ; Να μια πρωτότυπη ιδέα για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα. Κι αν έρθουν ξαφνικά φίλοι το μεσημέρι για φαγητό, ετοιμάζουμε μια γρήγορη κοτοτηγανιά με μάραθο και βγαίνουμε ασπροπρόσωποι.

Για τα ψαρομαγειρέματά μας φτιάχνουμε μαγιάτικο με πουρέ αγκινάρας ή ψήνουμε γαύρο στον φούρνο με πατάτες που αρέσει και στα παιδιά, ψήνουμε στο τηγάνι γρήγορες και εύκολες γαρίδες με πράσινες ελιές αλλά και ψαροκεφτέδες με ταραμά.

Και για όσους δεν μπορούν χωρίς κρέας κάθε εβδομάδα, προτείνουμε μοσχάρι οσομπούκο με μαραθόριζες, ψήνουμε λιβανέζικο κεμπάπ έξτρα μυρωδάτο και μαγειρεύουμε αρνάκι με πλιγούρι.

Ο Μάιος είναι γεμάτος νοστιμιές, αρώματα και άφθονα λαχανικά. Ας τα απολαύσουμε στο καθημερινό μας τραπέζι!

Ο Γαστρονόμος κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Μαΐου με την «Καθημερινή»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή