Εσείς ξέρετε τον Εμμανουήλ Καραλή; Διαβάστε το νέο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Εσείς ξέρετε τον Εμμανουήλ Καραλή; Διαβάστε το νέο περιοδικό «Κ» αυτήν την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μανόλο είναι σήμερα ο πιο διάσημος Έλληνας επικοντιστής, γεννημένος για να σπάει τα ρεκόρ, σε τροχιά πρόκρισης για το Τόκιο. Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια χρήστες ακολουθούν τον 21χρονο στο TikTok, για να τον βλέπουν να περνάει τον πήχη. Πριν από μερικούς μήνες –μέσα στη δεύτερη καραντίνα– αποφάσισε να λανσάρει μια σειρά premium streetwear φτιαγμένων στην Ελλάδα.

Δεν πιστεύει σε μυστικά επιτυχίας. «Δούλευε σκληρά και σιωπηλά κι άσε την επιτυχία να κάνει θόρυβο. Οι αθλητές γονείς μου με έμαθαν να σκύβω το κεφάλι, να μη λέω μεγάλα λόγια, να μιλάω με πράξεις και να μην επηρεάζομαι από περιττό θόρυβο».

Τη σειρά ρούχων του την ονόμασε FMF. «Το #FlyManoloFly είναι μια υπενθύμιση ότι ο καθένας έχει φτερά κι αν το πιστέψει και το παλέψει, σίγουρα θα “πετάξει”. Πιστεύω στο ταλέντο, αλλά περισσότερο στην ψυχική δύναμη, στην επιμονή και στη θετική σκέψη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής αντιμετώπισε ρατσιστικά σχόλια από πρώην προπονητή του εξαιτίας της αφρικανικής καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του, της Σάρα. Μίλησε δημόσια και ο προπονητής του τιμωρήθηκε. Τι σκέφτεται κοιτώντας πίσω; «Δεν με ενδιαφέρει η ποινή ενός ανθρώπου για το λάθος που έκανε. Με ενδιαφέρει να συνειδητοποιήσει κανείς, είτε είναι ο θύτης είτε το θύμα, ότι το χρώμα ή η όποια ιδιαιτερότητα ενός ανθρώπου δεν αποτελούν στοιχεία διαφοροποίησης για το πώς θα του φέρεσαι ή για το τι είναι ικανός να κάνει ή να ονειρευτεί».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 9 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή