Περιπέτεια στον μυστικό καταρράκτη. Βρες το “Κ” αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Περιπέτεια στον μυστικό καταρράκτη. Βρες το “Κ” αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καταρράκτης της Ραπεντώσας, στα βορειοανατολικά ριζά της Πεντέλης, ο υψηλότερος στην Αττική, με νερά που πέφτουν ορμητικά σε μια μικρή λιμνούλα, στραφταλίζοντας στο φως του ήλιου, είναι καλά κρυμμένος μέσα σε πλούσια βλάστηση στο τέλος ενός φαραγγιού και μιας διαδρομής με όλα τα στοιχεία της πεζοπορίας δίπλα ή και μέσα στα γάργαρα, κρυστάλλινα νερά ενός αμόλυντου ρέματος. 

Μοιάζει κάπως απίστευτο ότι αυτό το μέρος βρίσκεται τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας – μπορεί κανείς να το προσεγγίσει μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινά από τον οικισμό της Ραπεντώσας, πολύ κοντά στα λατομεία Διονύσου, ή μέσω ενός άλλου χωματόδρομου από τη Σταμάτα.

Το «Κ» δοκίμασε τις εναλλακτικές διαδρομές και προτείνει να μην ακολουθήσετε καμία από τις δυο, ώστε να απολαύσετε την παραποτάμια πεζοπορία. Ξεκινήστε, λοιπόν, από το φράγμα της Ραπεντώσας, στην κοιλάδα της Ντάρδιζας, χαρείτε τα χρώματα και τις μυρωδιές, τη θέα από τις πράσινες πλαγιές και προχωρήστε ανάμεσα σε αγριολούλουδα, βουτώντας (αν και δεν είναι απαραίτητο) τα πόδια σας στο νερό, παρέα με λιβελούλες και βατραχάκια. Η εικόνα του καταρράκτη, 10 μέτρων ύψους, είναι εντυπωσιακή και ολοκληρώνει την εμπειρία της μικρής περιπέτειας, μισή ώρα από το σπίτι σας. Θαυμάσια ιδέα για Κυριακάτικη βόλτα και επανασύνδεση με τη φύση, για μικρούς και μεγάλους. 

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί στις 23 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή