Το street food που θα ζήλευε το καλύτερο εστιατόριο. Βρες το “Κ”, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Το street food που θα ζήλευε το καλύτερο εστιατόριο. Βρες το “Κ”, αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρά μαγαζιά από ρομαντικούς τρελούς που μαγειρεύουν «σεφίστικα», μας φροντίζουν πιο πολύ και από τη μαμά μας και μας ταΐζουν τα πιο καθαρά «βρόμικα» που υπάρχουν μόνο στα καλύτερα μας όνειρα.

Διαβάστε σε ποιο νεο-τραντίσιοναλ σουβλατζίδικο μπορείτε να φάτε πίτες και σάλτσες χειροποίητες, κρέατα διαλεχτά, μαριναρισμένα σχολαστικά και ψημένα υποδειγματικά. Μεταξύ άλλων, δοκιμάστε τυλιχτό με κοτόπουλο και κρεμμύδι, καρότο και σέλερι που σιγομαγειρεύονται σε γάλα αμυγδάλου, και συνοδεύεται με γιαούρτι, αμύγδαλα, μπούκοβο και ντομάτα ψημένη στα κάρβουνα. Ανακαλύψτε πού φτιάχνονται τα σάντουιτς με τραβηχτό χοιρινό σε χειροποίητο ψωμάκι, φρεσκοξεφουρνισμένο και ξεροψημένο, με πίκλα αγγουριού και μουστάρδα, αλλά και σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχαράκι επιπέδου μαμάς ανάμεσα σε δυο σκούρες φέτες προζυμένιο ψωμί με τσαλαφούτι, πέστο μυρωδικών και ψητές πιπεριές – με συνοδευτικά χρυσές τηγανητές πατάτες και frozen μαργαρίτες.

Υπάρχει φυσικά και η επιλογή της καλύτερης κρουασαντερί της Αθήνας. Οι ιδιοκτήτες Άλκης Ζέρβας, Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς είναι τρεις ζαχαροπλάστες που ανοίγουν κάθε μέρα φύλλο κρουασάν, φουρνίζουν και ξεφουρνίζουν δυο και τρεις φορές, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα φρέσκα τα μυρωδάτα, παριζιάνικου επιπέδου, κρουασάν τους. Η κλασική εκδοχή του κρουασάν εμπεριέχει τέχνη και καλά υλικά, αλλά το εμπνευσμένο κρουασάν με τη γέμιση της σπανακόπιτας είναι αυτό που, δικαίως, σπάει ταμεία. Για πίτσα προτείνουμε την πιο σκληροπυρηνικά ναπολιτάνικη πίτσα στην Αθήνα. Η salsiccia e friarielli είναι η εθνική πίτσα της Νάπολης και φτιάχνεται με το πιο ωραίο ζυμάρι της οικουμένης. Αν τέλος έχετε όρεξη για τάκος και κεσαντίγιας, βρήκαμε την taqueria που δικαιώνει τη μεξικάνικη κουζίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του ανανεωμένου περιοδικού «Κ» που κυκλοφορεί στις 23 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή