Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

• Επιχείρηση «καθαρά χέρια» για την ελληνική Μαφία

Ακτινογραφία της ελληνικής μαφίας συνιστά η απόρρητη έκθεση της Ασφάλειας Αττικής που παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στις περίπου 100 σελίδες που απόρρητου εγγράφου αναλύονται με λεπτομέρεια η διάρθρωση και η δράση των πιο ισχυρών εγκληματικών ομάδων με έδρα κυρίως την Αττική.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Στόχος της πρωτοβουλίας Χρυσοχοϊδη είναι η δημιουργία μίας ομάδας κρούσης αστυνομίας και Δικαιοσύνης η οποία θα αναλάβει μιας ευρείας κλίμακας έρευνας για την ελληνική μαφία στα πρότυπα της επιχείρησης «καθαρά χέρια» που διεξήχθη στην Ιταλία την δεκαετία του ’90.

• Οι ΗΠΑ ψηφίζουν Ελλάδα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Στη στρατηγική απόφαση χρονικής επέκτασης της μόνιμης και εκ περιτροπής παρουσίας των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταλήξει η Ουάσιγκτον, γνωστοποιώντας, μάλιστα, αυτή την κατεύθυνση και στους συμμάχους και εταίρους της. Πέρα από τη Σούδα, το Στεφανοβίκειο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, συζητείται η σταθερή ή εκ περιτροπής παρουσίας σε τέσσερις ακόμα τοποθεσίες. Στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, στη Σκύρο, στο Καστέλλι της Κρήτης και στην Ξάνθη.

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Η αμερικανική εμπλοκή αποτελεί και μια ανομολόγητη ανησυχία για το ενδεχόμενο υποτροπής των Ελληνοτουρκικών σχέσεων σε μια περίοδο κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε άλλο από σταθερός σύμμαχος της Δύσης.

• Βιώσιμη Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

Καθώς η Ελλάδα εισέρχεται σε μία νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης η «Κ» ανοίγει τη συζήτηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό που θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τις ακρότητες άλλων χωρών και να θέσουμε τους όρους για μια Ελλάδα του μέλλοντος όπου η πρόοδος δεν υπονομεύεται από την άμετρη αναζήτηση του άμεσου κέρδους, το περιβάλλον θα προστατεύεται και η ποιότητα ζωής θα γίνεται απολύτως σεβαστή. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε τη γνώμη έξι προσωπικοτήτων με κατάθεση έργου και προβληματισμών στα βέλτιστα μοντέλα ανάπτυξης νησιών και πόλεων.

• Επαφές με Λονδίνο-Μόσχα για το άνοιγμα του τουρισμού

Σε κρίσιμη προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου αναδεικνύεται η επανεκκίνηση του τουρισμού με τα βλέμματα να στρέφονται στα τέλη Ιουνίου, οπότε, σύμφωνα με το «καλό» σενάριο οι αφίξεις στη χώρα θα αυξηθούν σημαντικά. «Αγκάθι» για τις κυβερνητικές στοχεύσεις αποτελεί η προσέγγιση που έχουν επί του παρόντος κρίσιμες για το τουριστικό προϊόν χώρες, όπως η Βρετανία και η Ρωσία, οι οποίες θέτουν με διάφορους τρόπους προσκόμματα στην έλευση τουριστών στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση σημειώνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας όπως καταγράφεται στα ημερήσια κρούσματα δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη άλλων χωρών καθώς ανά βδομάδα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται εκατομμύρια self tests και ζητεί από Λονδίνο και Μόσχα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

• Να δώσουμε ευκαιρία στους αξιόλογους

Στόχος είναι μια μέρα να καταφέρει η Ελλάδα να φέρει πίσω όλα εκείνα τα μυαλά που αναζήτησαν καταξίωση στο εξωτερικό σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου στο «Γεύμα με την Κ». Δείτε πόσο καλά οργανώθηκε η εκστρατεία του εμβολιασμού, είναι στο χέρι μας να πετύχουμε, σημειώνει

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

• Ρύθμιση – σκούπα για τα χρέη της πανδημίας.

Νέα ρύθμιση στην οποία θα ενταχθούν μόνο οι πληγέντες από την πανδημία και θα καλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τις επιστρεπτέες προκαταβολές, τους φόρους που «πάγωσαν» αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που δεν πληρώθηκαν, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα αναμένεται να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε όσους είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά λόγω πανδημίας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

• Πλειστηριασμοί ρίχνουν τις τιμές των ακινήτων

Περί τις 70.000-100.000 διαμερίσματα θα διατεθούν προς πώλησης τα επόμενα χρόνια από τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Πολλά ανήκουν στην πιο περιζήτητη κατηγορία ακινήτων που πωλούνται μεταξύ 80.000 και 150.000 ευρώ. Αυτή μαζική τους διάθεση αναμένεται να πιέσει τις τιμές και να κλείσει το χάσμα μεταξύ ζητουμένων και προσφερόμενων τιμημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή