Yasmin Benoit, τι σημαίνει να είσαι asexual και aromantic;

Yasmin Benoit, τι σημαίνει να είσαι asexual και aromantic;

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Yasmin Benoit, διάσημο μοντέλο και ακτιβίστρια για τα asexual και aromantic άτομα, μιλάει αποκλειστικά στην Ελίνα Δημητριάδη και στο νέο “Pride” τεύχος Ιουνίου της Vogue Greece, για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ανοιχτή κοινωνία για όλους.

«Asexual σημαίνει ότι βιώνεις ελάχιστη ή καθόλου σεξουαλική έλξη και aromantic ελάχιστη ή καθόλου ρομαντική. Υπάρχουν asexual άτομα που ελκύονται συναισθηματικά από άλλα και aromantic που ελκύονται σεξουαλικά. Εγώ απλώς τυχαίνει να είμαι και τα δύο», εξηγεί. «Οι συζητήσεις για τη σεξουαλικότητα έχουν διευρυνθεί πολύ, ο κόσμος ξέρει πια πώς να μιλήσει σε ένα gay άτομο, για παράδειγμα, αλλά εμένα θα με ρωτήσουν αν με κακοποίησαν σεξουαλικά ή αν είμαι παιδόφιλη, επειδή είμαι asexual! Έτσι, οι περισσότεροι δεν τολμούν να μιλήσουν, γιατί εισπράττουν άγνοια και επιθετικότητα. Η συμβουλή μου είναι, αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να μιλήσει ανοιχτά και με ασφάλεια, να το κάνει, γιατί έχουμε μόνο μία εξασφαλισμένη ζωή, μπορούμε να τη ζήσουμε καλά ως asexual/aromantic και υπάρχουν πολλοί που μας αποδέχονται και μας αγαπούν».

*Διαβάστε τη συνέντευξη στο νέο τεύχος Ιουνίου της Vogue Greece, που κυκλοφορεί στα περίπτερα αυτή την Κυριακή (30/5) μαζί με την Καθημερινή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή