Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».

5' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή 30/5: Vogue Greece με «Pride» διάθεση!

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».-1

“Proud To Be Me”. Με αυτό το σύνθημα, η Vogue Greece Ιουνίου έρχεται περήφανα στα περίπτερα την Κυριακή 30/5 με την Καθημερινή, μ’ ένα πολύχρωμο τεύχος, αφιερωμένο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Η Hanne Gabie Odiele, το εμβληματικό intersex top model που σπάει τα στερεότυπα στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, ταξίδεψε από την Αμερική στην Αθήνα για να φωτογραφηθεί από τον Phil Poynter σε μια urban ιστορία μόδας μαζί με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της πόλης που καθημερινά αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας και αποδοχής.

«Χάρηκα πολύ που με καλέσατε στην Αθήνα γι’ αυτή τη φωτογράφιση. Μου αρέσει πολύ το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε προς τα έξω με αυτή τη δουλειά. Να είμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας, γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε, και να οραματιστούμε έναν κόσμο που θα μας περιέχει όλους, χωρίς διακρίσεις», λέει μεταξύ άλλων η Odiele στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Βλάση Κωστούρο. 

Εδώ και δύο χρόνια, η Vogue Greece έχει κάνει μότο της την έννοια της συμπερίληψης, αναδεικνύοντας θέματα που οραματίζονται μια κοινωνία αποδοχής, αγάπης και ίσως ευκαιριών για όλους. «Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο στην περηφάνεια, την αγάπη, την ορατότητα και την αποδοχή. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εν έτει 2021 υπόκεινται bullying για το φύλο τους, τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, τον τρόπο που ντύνονται και εκφράζονται. Σε όλους αυτούς που στερούνται βασικά δικαιώματα, όπως οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία, ο γάμος και η τεκνοθεσία. Σε όλους εκείνους που τρέμουν να κάνουν coming out, επειδή φοβούνται την αντίδραση της οικογένειάς τους. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό τους και στις σελίδες μας θα διαβάσετε ιστορίες υπέροχων ανθρώπων που αγωνίζονται για τα LGBTQIA+ δικαιώματα, μας κάνουν περήφανους με το έργο τους και μας δείχνουν ότι δεν υπάρχουν φύλα, παρά μόνο αγάπη», τονίζει η Editor in Chief της Vogue Greece, Θάλεια Καραφυλλίδου.

Στις σελίδες της νέας Vogue Greece, θα βρείτε, ακόμα, τη Yasmin Benoit να εξηγεί τι σημαίνει asexual και aromantic, τον αγαπημένο του Instagram Mark Bryan να αναλύει πώς γίνεται να είσαι straight και να σου αρέσει να φοράς φούστες και ψηλοτάκουνα, τον νεαρό σχεδιαστή Harris Reed που βάζει τη ρευστότητα στο επίκεντρο της δουλειάς του, τον αγαπημένο πίνακα της Μπέττυς Βακαλίδου, αλλά και τη ζεστή οικογενειακή ζωή της Cass και της Ali Bird. 

Το νέο τεύχος Ιουνίου της Vogue Greece κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 30 Μαΐου μαζί με την Καθημερινή.

 

Τα «Ταξίδια» επιστρέφουν την Κυριακή 30/5 με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».-2

Έτοιμοι να ταξιδέψουμε! Τα «Ταξίδια» ανασχεδιάστηκαν, μεγάλωσαν και επιστρέφουν θριαμβευτικά την Κυριακή 30/5 και κάθε μήνα για να γίνουν ο πιο πολύτιμος οδηγός στις εξορμήσεις μας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η νέα εποχή μας βρίσκει στην Προβηγκία να δοκιμάζουμε τα πιο φίνα και εκλεκτά ροζέ στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της. Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας του μυθικού ξενοδοχείου Le Sirenuse ανακαλύπτουμε το κοσμοπολίτικο Ποζιτάνο και την ακτή του Αμάλφι. Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά της Μάνης ποδηλατώντας για 100 χιλιόμετρα, από την Καλαμάτα έως την Αρεόπολη. Οργανώνουμε τα πρώτα σαββατοκύριακα «ελευθερίας» σε Ύδρα, Τζια, Σέριφο, Κύθνο, Άνδρο και εξερευνούμε την Ήπειρο σε ένα χορταστικό road trip όπου το υγρό στοιχείο και η φύση έχουν τον πρώτο λόγο. Επιλέγουμε glamping και βιώνουμε μια διαφορετική εμπειρία διαμονής σε μοναδικά τοπία της Ελλάδας και του εξωτερικού με ανέσεις ξενοδοχειακού δωματίου. Δίνουμε το λόγο στους ειδικούς και μαθαίνουμε από πρώτο χέρι για ποιο λόγο η υπερπροσωποποίηση εδραιώνεται ως η κυρίαρχη τάση στον τουρισμό πολυτελείας.

Όλα όσα χρειαζόμαστε για να εμπνευστούμε, να ονειρευτούμε, να ταξιδέψουμε έρχονται στο τεύχος Ιουνίου των ανανεωμένων «Ταξιδιών».

 

Κυριακή 30/5 με την «Καθημερινή»: Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».-3

Από την αρχή κιόλας των Νεότερων Χρόνων, καθώς η άλλοτε κραταιά Βυζαντινή Αυτοκρατορία κατέρρεε, στα όρια του Αιγαίου εμφανίσθηκαν νέοι μνηστήρες που επιθυμούσαν να καλύψουν το κενό ισχύος που άφησαν πίσω τους οι Βυζαντινοί. Λατίνοι και Οθωμανοί επιχείρησαν διαδοχικά να αποκτήσουν τον έλεγχό του. Συγκρούσθηκαν επί αιώνες σφοδρά μεταξύ τους, σε μια αδυσώπητη πάλη που επηρέασε βαθιά την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιωτικού χώρου.

Στον αιγαιοπελαγίτικο θαλάσσιο χώρο δρούσαν, όμως, και δεκάδες κουρσάροι και πειρατές, αφού η ανθηρή εμπορική δραστηριότητα παρείχε εγγυήσεις εύκολου και γρήγορου πλουτισμού.

Σταδιακά, και κυρίως από τα μέσα του 18ου αι. και εξής, καθώς οι τριγμοί της νεοτερικότητας έκαναν την εμφάνισή τους, το ελληνικό αρχιπέλαγος πολλαπλασίασε τη γεωστρατηγική σημασία του, αφού οι κυρίαρχοι Οθωμανοί είδαν την εξουσία τους να αμφισβητείται, κυρίως από τους Ρώσους που επιδίωκαν κάθοδο στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου αλλά και από τις υπόλοιπες Μεγάλες Δυνάμεις που είχαν εξασφαλίσει εμπορικά προνόμια στην Ανατολή. Αυτή η διπλωματική, πολιτική και συχνά στρατιωτική σύγκρουση επηρέασε αναπόφευκτα και τον υπόδουλο Ελληνισμό. Η άνοδος της ελληνικής ναυτιλίας, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, οδήγησε σε οικονομική απογείωση αρκετά από τα νησιά του Αιγαίου. Ταυτόχρονα, όμως, εξελίχθηκε και σε αγωγό ιδεών που έρχονταν από τη Δυτική Ευρώπη όπου μεσουρανούσε το κίνημα του Διαφωτισμού.

Οι ιδέες αυτές, ρηξικέλευθες και επαναστατικές, μπολιάζονταν γόνιμα με τις παραδοσιακές αξίες που ενυπήρχαν στους κόλπους του υπόδουλου Ελληνισμού. Δημιούργησαν έτσι προοδευτικά το αναγκαίο υπόστρωμα που προετοίμασε την ελληνική Επανάσταση, η οποία επρόκειτο να αλλάξει ριζικά όχι μόνο τη μοίρα των Ελλήνων αλλά και τη γενικότερη ροή των γεγονότων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γράφουν οι: Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Χαράλαμπος Γάσπαρης, Δημήτρης Παπασταματίου, Γιώργος Κουτζακιώτης, Νίκος Μισολίδης, Κυριάκος Χατζηκυριακίδης.

ΑΙΓΑΙΟ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Την Κυριακή 30 Μαΐου με την «Καθημερινή» ο τρίτος τόμος: Τουρκοκρατία – Επανάσταση

 

Μαίρη Συνατσάκη, η ζωή με 720.000 followers. Στο περιοδικό «K» στις 30/5 με την «Kαθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Ταξίδια», «Κ», «Αιγαίο – Τουρκοκρατία/Επανάσταση».-4

Η @mairiboo των εκατοντάδων χιλιάδων followers, η αψεγάδιαστη ντίβα που συναντήσαμε στη φωτογράφιση καμπάνιας παπουτσιών ήταν μια επαγγελματίας πλαισιωμένη από ένα επιτελείο ανθρώπων με την βοήθεια του οποίου ακονίζει την εικόνα της για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και ποιο είναι αυτό; Να ικανοποιηθούν τα χιλιάδες μάτια που περιμένουν να δουν τα μαλλιά της, το μακιγιάζ της, τα νύχια της, το ύφος της, την πόζα της, τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράει, για να εμπνευστούν ή απλώς… να χαζέψουν και να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους. Αυτή ήταν και η αφορμή για να συναντήσουμε την Μαίρη Συνατσάκη και να τη ρωτήσουμε πόσο ειλικρινής είναι η εικόνα που παρουσιάζει στο Instagram. Πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη του να ασκεί επιρροή καθημερινά σε τόσες χιλιάδες ανθρώπους. Και τελικά πώς είναι η ζωή με 720.000 μάτια στραμμένα πάνω της σε καθημερινή βάση.

Στα άλλα μεγάλα θέματα του ανανεωμένου «Κ»: Επισκεπτόμαστε το Πεδίον του Άρεως, το μεγάλο πάρκο του κέντρου της Αθήνας που στη διάρκεια των λοκντάουν κέρδισε ένα μοναδικό momentum ως προορισμός χιλιάδων Αθηναίων, ύστερα από μια περίοδο ακραίας υποβάθμισης.

Η αρθρογράφος των New York Times μοιράζεται τις εμπειρίες της για το πώς να ζήσει κανείς οκτώ δεκαετίες ζωής και πώς να μείνει δημιουργικός σ’ αυτή την ηλικία. Nαι, τα 80 (μπορούν να) είναι τα νέα 60.

Ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη όπου τα τελευταία καλοκαίρια, η νέα τάση ακούει στο όνομα «αστικές αυλές». Και είναι τόσο ωραίες όσο ακούγονται.

Μαθαίνοντας από τους καλύτερους: μια συντάκτρια του «Κ» πέρασε αρκετές ώρες στην πλατφόρμα του MasterClass και μοιράζεται την εμπειρία της.

 

Κυκλοφορούν την Κυριακή 30 Μαΐου με την Καθημερινή της Κυριακής

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή