4ΤΡΟΧΟΙ, ένα απολαυστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο με τη θρυλική «παγόδα», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

4ΤΡΟΧΟΙ, ένα απολαυστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο με τη θρυλική «παγόδα», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύουμε στο χρόνο με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της Mercedes και γενικότερα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο λόγος για μια άριστα αναγεννημένη Mercedes SL (με κωδικό «W113»), την κατά κόσμον «παγόδα». Η ιδιαίτερη αυτή ιστορία για την παγκόσμια αυτοκίνηση ξεκίνησε το Mάρτιο του 1963, όταν ο γερμανικός κολοσσός αποφάσισε να παρουσιάσει στην Έκθεση της Γενεύης τον αντικαταστάτη της 190 SL αλλά και της εμβληματικής 300 SL.

Το παρατσούκλι «παγόδα» οφείλεται στο σχεδιασμό της χαρακτηριστικής σκληρής οροφής του γερμανικού κάμπριο, διά χειρός Πολ Μπρακ, ο οποίος τη διαμόρφωσε έχοντας στο μυαλό του και εργονομικούς λόγους. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε ένα όμορφο ή -αν προτιμάτε- ξεχωριστό κάμπριο, με τους επιβάτες του να έχουν περισσότερο διαθέσιμο αέρα πάνω από τα κεφάλια τους χάρη στην κοίλη διαμόρφωση της οροφής, ενώ οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφάλιζαν καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

*Διαβάστε περισσότερα για την οδήγηση της Mercedes 280 SL στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή